Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta pekińska duszona z warzywami

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Kapusta pekińska
1 
Marchewka
0.5 
Por (biała część)
2 łyżek
Koperek
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Śmietana
3 łyżek
Olej
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.64 g
Tłuszcze
12.04 g
Wartość energetyczna
149.82 kcal
Węglowodany
9.63 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2
10 min
Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
Krok 3
20 min
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
3 min
Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
Kapusta pekińska duszona z warzywami

Krok 1 z 4

Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Kapusta pekińska duszona z warzywami

Krok 2 z 4

Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową.

Kapusta pekińska duszona z warzywami

Krok 3 z 4

Dusić pod przykryciem do miękkości.

Kapusta pekińska duszona z warzywami

Krok 4 z 4

Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.

Kapusta pekińska duszona z warzywami może funkcjonować jako dodatek do dania głównego, ale równie dobrze możemy ją zjeść samodzielnie. W trakcie przygotowywania dodajmy kostkę do smaku warzywną WINIARY, dzięki temu sałatka zyska aromat i smak, któremu nie będzie można się oprzeć. Do smaku możemy doprawić solą i sokiem z cytryny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika