Kapusta pekińska duszona z warzywami
38min
Łatwy
0.5 kostka
50 dag
Kapusta pekińska
1
Marchewka
0.5
Por (biała część)
2 łyżek
Koperek
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Śmietana
3 łyżek
Olej
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
2.64 g
Węglowodany
9.63 g
Tłuszcze
12.04 g
Wartość energetyczna
149.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2
10 min
Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
Krok 3
20 min
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
3 min
Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
Kapusta pekińska duszona z warzywami może funkcjonować jako dodatek do dania głównego, ale równie dobrze możemy ją zjeść samodzielnie. W trakcie przygotowywania dodajmy kostkę do smaku warzywną WINIARY, dzięki temu sałatka zyska aromat i smak, któremu nie będzie można się oprzeć. Do smaku możemy doprawić solą i sokiem z cytryny.
Komentarze 0