Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapusta pekińska duszona z warzywami może funkcjonować jako dodatek do dania głównego, ale równie dobrze możemy ją zjeść samodzielnie. W trakcie przygotowywania dodajmy kostkę do smaku warzywną WINIARY, dzięki temu sałatka zyska aromat i smak, któremu nie będzie można się oprzeć. Do smaku możemy doprawić solą i sokiem z cytryny.
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2
10 min
Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
Krok 3
20 min
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
3 min
Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
Krok 1
z
4
Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2
z
4
Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
Krok 3
z
4
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
z
4
Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0