Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli uwielbiasz jajka pod każdą postacią, to koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę z pomidorów i jajek. Jest to ciekawa propozycja na szybką przekąskę z jajkiem w roli głównej. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, pomidora, cebuli czerwonej, kapusty pekińskiej, serka śmietankowego oraz Majonezu dekoracyjnego WINIARY. Warzywa i jajka kroisz na mniejsze cząstki, kapustę szatkujesz i wszystko układasz na przemian na talerzu lub półmisku. Na koniec łączysz serek śmietankowy z Majonezem dekoracyjnym WINIARY i sałatka gotowa!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Krok 2
10 min
Kapustę (ilość wg uznania) poszatkować, ułożyć ją na talerzu (można ją zastąpić sałatą).
Krok 3
3 min
Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na kapuście.
Krok 4
3 min
Pomidora pokroić w półplasterki i ułożyć między jajkami.
Krok 5
2 min
Całość posypać pokrojoną w piórka cebulą, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 6
2 min
Majonez wymieszać z serkiem (ja dałam czosnkowy) i kefirem. Sosem polać sałatkę.
Krok 1
z
6
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Krok 2
z
6
Kapustę (ilość wg uznania) poszatkować, ułożyć ją na talerzu (można ją zastąpić sałatą).
Krok 3
z
6
Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na kapuście.
Krok 4
z
6
Pomidora pokroić w półplasterki i ułożyć między jajkami.
Krok 5
z
6
Całość posypać pokrojoną w piórka cebulą, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Majonez wymieszać z serkiem (ja dałam czosnkowy) i kefirem. Sosem polać sałatkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0