Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasteryzowane buliony WINIARY w słoiczkach

Pasteryzowane buliony WINIARY w słoiczku

Kiedyś, żeby bulion nabrał smaku, trzeba było czekać… Dziś wystarczy sięgnąć po buliony w słoiczkach WINIARY. 

Prosty skład i baza z wolno gotowanego wywaru sprawiają, że buliony w słoiczkach WINIARY są szybką i wygodną alternatywą dla domowego, gotowanego przez kilka godzin rosołu. Dzięki unikalnej, półpłynnej konsystencji i szybkiemu rozpuszczaniu się w płynach doskonale sprawdzają się nie tylko w zupach, ale także w drugich daniach. Są wręcz stworzone do przygotowania risotto, sprawdzą się nawet jako marynata do mięs.

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Prosty sposób na bulion
Bulion drobiowy Winiary w słoiczku

Bulion drobiowy

Bulion Drobiowy WINIARY powstaje na bazie wolno gotowanego wywaru z kurczaka. Dzięki temu jest esencjonalny i aromatyczny, a Ty nie musisz już godzinami czekać na podstawę Twojej ulubionej pomidorowej. Jednak zupy to dopiero początek! Bulion Drobiowy WINIARY ma wiele zastosowań: podkreśli smak gulaszu, sosów, potraw z warzyw, jest idealny do przygotowania risotto i kaszotto. Nie czekaj, spróbuj!
Dowiedz się więcej
Bulion wołowy Winiary w słoiczku

Bulion wołowy

Bulion wołowy WINIARY charakteryzuje esencjonalny, mięsny smak i głęboki kolor. Jego bazą jest wolno gotowany, pełen smaku wywar wołowy, dlatego świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciemnych sosów, gulaszu czy pieczeni. Doceni go też każdy fan ramenu i sosu bolońskiego!
Dowiedz się więcej
Bulion warzywny Winiary w słoiczku

Bulion warzywny

Bulion Warzywny WINIARY to wyważony w smaku bulion, przygotowany na bazie włoszczyzny. W jego składzie znajdziesz marchewkę, seler, pora i cebulę. Sprawdzi się nie tylko jako baza warzywnych zup i dodatek do bezmięsnych dań, ale także wtedy, kiedy potrzebujesz delikatnego bulionu, który nie zdominuje smaku dania, a jedynie subtelnie go podkreśli.
Dowiedz się więcej
Faszerowane papryki

Pieczona papryka faszerowana warzywami i mięsem

1 godzina / 8 porcji

Sprawdź przepis

Od dobrego bulionu zaczyna się przepis na...

Wiosenne risotto ze szparagami

Wiosenne risotto ze szparagami

45 min Łatwy
Zapiekanka makaronowa z warzywami i kiełbasą

Zapiekanka makaronowa z warzywami i kiełbasą

1 godz 5 min Łatwy
Chili con carne

Chili con carne

1 godz 6 min Łatwy
Ratatuj - leczo warzywne

Ratatuj - leczo warzywne

34 min Łatwy
Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

1 godz 30 min Łatwy
Zupa jarzynowa z młodych warzyw

Zupa jarzynowa z młodych warzyw

1 godz Łatwy
Łosoś z piekarnika (pieczony łosoś z warzywami)

Łosoś z piekarnika (pieczony łosoś z warzywami)

52 min Łatwy
Soczysta pierś z kurczaka z patelni

Soczysta pierś z kurczaka z patelni

46 min Łatwy
Jajka sadzone z ziemniakami gotowanymi w bulionie

Jajka sadzone z ziemniakami gotowanymi w bulionie

47 min Łatwy
Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną i pieczarkami

Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną i pieczarkami

1 godz 15 min Łatwy
Pieczeń rzymska z warzywami

Pieczeń rzymska z warzywami

1 godz 35 min Łatwy
Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

2 godz Łatwy
Tabuleh - sałatka z kurczakiem, kuskusem i granatem

Tabuleh - sałatka z kurczakiem, kuskusem i granatem

30 min Łatwy
Potrawka z kurczaka z marchewką i ryżem

Potrawka z kurczaka z marchewką i ryżem

1 godz 30 min Łatwy
Zobacz wszystkie przepisy
Ramen - japońska zupa

Gotuj z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty

Dania bez marnowania

Ramen z miso i masłem orzechowym

Ramen z miso i masłem orzechowym

30 min Średni
Zapiekanka pieczarkowa

Zapiekanka pieczarkowa

1 godz Łatwy
Forszmak

Forszmak

1 godz 6 min Łatwy
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem

Zapiekanka ryżowa z kurczakiem

1 godz 20 min Łatwy
Kapusta z fasolą

Kapusta z fasolą

9 godz 37 min Łatwy
Papryka faszerowana warzywami, ryżem i mięsem

Papryka faszerowana warzywami, ryżem i mięsem

1 godz 17 min Łatwy
Zupa ziemniaczana z karmelizowaną cebulą

Zupa ziemniaczana z karmelizowaną cebulą

47 min Łatwy
Pasta z soczewicy zielonej

Pasta z soczewicy zielonej

1 godz 17 min Średni
Kapuśniak ze świeżej kapusty

Kapuśniak ze świeżej kapusty

35 min Łatwy
Wegetariański pasztet z soczewicy

Wegetariański pasztet z soczewicy

1 godz 37 min Łatwy
Kaszotto (pęczotto) z burakiem i serem

Kaszotto (pęczotto) z burakiem i serem

56 min Łatwy

Porady Zero Waste

Gotowy bulion (bez warzyw) można zamrozić do ok. 3 miesięcy.
Warzywa z bulionu można zamrozić i przechować do ok. 3 tygodni.
Bulion można zamrozić w foremce na kostki lodu. Jego porcje przydadzą się jako baza domowych sosów.
Bulion Winiary idealnie sprawdzi się w kaszotto i risotto.
Recycling opakowań Winiary - słoiki

Słoiki - buliony

Do ponownego przetworzenia nadają się wszystkie szklane opakowania, zarówno bezbarwne, jak i barwione. Nie trzeba myć słoiczka i zmywać z niego etykiety. Jak rozpoczyna się recykling słoików Winiary po majonezach, bulionach i sosach?

Słoik wrzuć do zielonego pojemnika, a metalową zakrętkę do żółtego.
banner rejestracja zima1 2023

Dołącz do społeczności WINIARY!

Czeka na Ciebie wyjątkowy e-book z przepisami na

  • Pyszne dania do rozgrzania!

  • Załóż konto, odbierz prezent, który przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie i gotuj razem z nami.
    Zarejestruj się
    • Facebook
    • Youtube
    • Twitter
    • Instagram
    • Pinterest
    • Zarejestruj się
    • Polityka Cookies
    • Zaloguj się
    • Kontakt
    • Polityka prywatności
    • Regulamin serwisu