Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

1
216 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Miód
1 łyżeczka
Tymianek
1 łyżeczka
Musztarda
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 łyżeczka
Czosnek granulowany
2 
Marchewka
2 
Ziemniaki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 kg
Karkówka
1 łyżka
Musztarda francuska
1 
Korzeń pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.29 g
Węglowodany
7.9 g
Tłuszcze
7.5 g
Wartość energetyczna
201.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

216 min
Krok 1
120 min
Mięso umyj i osusz. W misce wymieszaj składniki marynaty: pastę bulionową, miód, musztardę oraz pozostałe przyprawy. Powstałą pastą dokładnie nasmaruj mięso i pozostaw do zamarynowania na min 2h w lodówce.
Krok 2
90 min
Po tym czasie mięso piecz w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez ok 1,5h od czasu do czasu mięso podlewając powstałym podczas pieczenia sosem. Dodatkowo razem z pieczenią możesz przygotować aromatyczne warzywa.
Krok 3
5 min
Marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój na duże kawałki. Tak przygotowane warzywa dodaj do brytfanki po 45min pieczenia mięsa.
Krok 4
1 min
Mięso podawaj z warzywami posypane natką pietruszki.
Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

Krok 1 z 4

Mięso umyj i osusz. W misce wymieszaj składniki marynaty: pastę bulionową, miód, musztardę oraz pozostałe przyprawy. Powstałą pastą dokładnie nasmaruj mięso i pozostaw do zamarynowania na min 2h w lodówce.

Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

Krok 2 z 4

Po tym czasie mięso piecz w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez ok 1,5h od czasu do czasu mięso podlewając powstałym podczas pieczenia sosem. Dodatkowo razem z pieczenią możesz przygotować aromatyczne warzywa.

Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

Krok 3 z 4

Marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój na duże kawałki. Tak przygotowane warzywa dodaj do brytfanki po 45min pieczenia mięsa.

Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

Krok 4 z 4

Mięso podawaj z warzywami posypane natką pietruszki.

Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie to danie pobudzające zmysły. Słodycz miodu połączona z ostrym smakiem musztardy idealnie podkreślają kruchość mięsa. Jednak największy wpływ na smak karkówki ma odpowiednio skomponowana marynata – dlatego w naszej nie mogło zabraknąć Bulionu drobiowego WINIARY. Karkówka pieczona w sosie miodowo-musztardowym zwali z nóg każdego wielbiciela mięsnych potraw. Spróbuj już dziś!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika