Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapuśniak ze świeżej kapusty posiada nieco inny smak niż kapuśniak z kiszonej kapusty – jesienią warto spróbować obu wariantów zup, kiedy za oknem jest coraz chłodniej i deszczowo. Jesienna plucha może nie nastrajać pozytywnie, ale kto nie uśmiechnie się na widok smacznego i aromatycznego dania, jakim jest kapuśniaczek ze świeżej kapusty? Dodaj do niego więcej ziemniaków, jeżeli zależy Ci na gęstszej zupie.
Przygotowanie
35 min
Step1
10 min
Ziemniaki i marchewki obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki w paseczki.
Step2
15 min
Do garnka wlej 1 litr wody, dodaj kostkę rosołową, ziemniaki, marchew i poszatkowaną kapustę. Gotuj do miękkości około 15 minut.
Step3
10 min
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Step1
z
3
Ziemniaki i marchewki obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki w paseczki.
Step2
z
3
Do garnka wlej 1 litr wody, dodaj kostkę rosołową, ziemniaki, marchew i poszatkowaną kapustę. Gotuj do miękkości około 15 minut.
Step3
z
3
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0