Kapuśniak ze świeżej kapusty
35min
Łatwy
4
Ziemniaki
2
Marchewka
1 kostka
200 g
Kapusta biała
50 g
Koncentrat pomidorowy
1 pęczek
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Białko
1.96 g
Węglowodany
9.03 g
Tłuszcze
0.54 g
Wartość energetyczna
45.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Step1
10 min
Ziemniaki i marchewki obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki w paseczki.
Step2
15 min
Do garnka wlej 1 litr wody, dodaj kostkę rosołową, ziemniaki, marchew i poszatkowaną kapustę. Gotuj do miękkości około 15 minut.
Step3
10 min
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Kapuśniak ze świeżej kapusty posiada nieco inny smak niż kapuśniak z kiszonej kapusty – jesienią warto spróbować obu wariantów zup, kiedy za oknem jest coraz chłodniej i deszczowo. Jesienna plucha może nie nastrajać pozytywnie, ale kto nie uśmiechnie się na widok smacznego i aromatycznego dania, jakim jest kapuśniaczek ze świeżej kapusty? Dodaj do niego więcej ziemniaków, jeżeli zależy Ci na gęstszej zupie.
Komentarze 0