Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 l
Woda
1 
Por (biała część)
2 
Marchewka
1 
Pietruszka
200 g
Fasolka szparagowa zielona
300 g
Kalafior
200 g
Brokuł
300 g
Ziemniaki
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 szklanka
Śmietana 18%
1 pęczek
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
85.33 kcal
Tłuszcze
2.38 g
Białko
3.82 g
Węglowodany
13.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
10 min
Warzywa umyj. Kalafior i brokuły podziel na różyczki. Marchew, por i pietruszkę obierz i pokrój w półtalarki. Fasolkę pokrój na 3cm kawałki a ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 2
30 min
Wszystkie warzywa poza ziemniakami umieść w dużym garnku i zalej wodą. Dodaj bulion ze słoika i gotuj całość ok 30min aż warzywa będą miękkie.
Krok 3
15 min
Dodaj ziemniaki i gotuj jeszcze ok 15min.
Krok 4
5 min
Koperek drobno posiekaj i wrzuć do miseczki. Dodaj śmietanę i chochlę gorącego płynu z zupy. Dokładnie wymieszaj i wlej cały czas mieszając do zupy. Na końcu całość dopraw pieprzem.
Zupa jarzynowa z młodych warzyw

Krok 1 z 4

Warzywa umyj. Kalafior i brokuły podziel na różyczki. Marchew, por i pietruszkę obierz i pokrój w półtalarki. Fasolkę pokrój na 3cm kawałki a ziemniaki pokrój w kostkę.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw

Krok 2 z 4

Wszystkie warzywa poza ziemniakami umieść w dużym garnku i zalej wodą. Dodaj bulion ze słoika i gotuj całość ok 30min aż warzywa będą miękkie.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw

Krok 3 z 4

Dodaj ziemniaki i gotuj jeszcze ok 15min.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw

Krok 4 z 4

Koperek drobno posiekaj i wrzuć do miseczki. Dodaj śmietanę i chochlę gorącego płynu z zupy. Dokładnie wymieszaj i wlej cały czas mieszając do zupy. Na końcu całość dopraw pieprzem.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw to propozycja na wiosenny obiad, który przygotujesz w mgnieniu oka. Świeże warzywa nadadzą zupie wspaniałego aromatu i sprawią, że obiad od razu nabierze pięknych kolorów. Jarzynową przygotujesz na bazie Bulionu warzywnego WINIARY. Z dodatkiem tego bulionu zupa będzie w pełni wegetariańska.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika