Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś z piekarnika z warzywami

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Filet z łososia
1 
Cytryna
1 porcja
Koperek
1 
Marchewka
1 
Por (biała część)
1 ząbek
Czosnek
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz
2 gałązek
Tymianek świeży
1 
Korzeń pietruszki
0.5 
Fenkuł

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
12.79 g
Węglowodany
14.7 g
Wartość energetyczna
283.81 kcal
Białko
27.69 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
2 min
Rybę umyj i osusz.
Krok 2
5 min
Czosnek pokrój w plasterki,. Tymianek obierz z listków a koperek posiekaj.
Krok 3
5 min
W misce wymieszaj ze sobą, bulion ze słoika, listki tymianku, koperek oraz oliwę z oliwek. Dodaj skórkę startą z cytryny oraz 1 łyżkę soku. Dopraw pieprzem i wymieszaj.
Krok 4
15 min
Marchew i pietruszkę obierz a następnie razem z porem pokrój w zapałkę. Fenkuł pokrój w plastry. Na dużym kawałku papieru do pieczenia wysyp przygotowane warzywa. Na wierzchu ułóż rybę a następnie dokładnie posmaruj powstałą wcześniej marynatą. Zawiń pozostałym kawałkiem papieru do pieczenia tworząc szczelny papilot.
Krok 5
25 min
Tak przygotowaną „paczkę” wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy ok 25 min. Dzięki takiej formie pieczenia, ryba pozostanie soczysta i nie wyschnie.
Łosoś z piekarnika z warzywami

Krok 1 z 5

Rybę umyj i osusz.

Łosoś z piekarnika z warzywami

Krok 2 z 5

Czosnek pokrój w plasterki,. Tymianek obierz z listków a koperek posiekaj.

Łosoś z piekarnika z warzywami

Krok 3 z 5

W misce wymieszaj ze sobą, bulion ze słoika, listki tymianku, koperek oraz oliwę z oliwek. Dodaj skórkę startą z cytryny oraz 1 łyżkę soku. Dopraw pieprzem i wymieszaj.

Łosoś z piekarnika z warzywami

Krok 4 z 5

Marchew i pietruszkę obierz a następnie razem z porem pokrój w zapałkę. Fenkuł pokrój w plastry. Na dużym kawałku papieru do pieczenia wysyp przygotowane warzywa. Na wierzchu ułóż rybę a następnie dokładnie posmaruj powstałą wcześniej marynatą. Zawiń pozostałym kawałkiem papieru do pieczenia tworząc szczelny papilot.

Łosoś z piekarnika z warzywami

Krok 5 z 5

Tak przygotowaną „paczkę” wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy ok 25 min. Dzięki takiej formie pieczenia, ryba pozostanie soczysta i nie wyschnie.

Łosoś z piekarnika z warzywami to sposób na soczystą i pełną aromatów rybę, którą przygotujesz w kilka chwil. Dzięki temu, że łosoś z warzywami i Bulionem warzywnym WINIARY zawinięty jest w pergamin, nie wyschnie w trakcie pieczenia. Podawaj go z pieczonymi ziemniaczkami lub chrupiącym pieczywem. Przepis na łososia z piekarnika po prostu musi się udać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika