Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pasta z soczewicy zielonej to doskonała propozycja na dodatek do kanapek. W zależności od gustów Twoich najbliższych, możesz ją przygotować z natką pietruszki, a także na lekko ostro – z papryczką chili. Jako dodatek, doskonale sprawdzi się także suszony pomidor. Aby nadać paście wyjątkowego smaku, do ugotowania soczewicy użyj Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Smacznego.
Przygotowanie
77 min
Krok 1
60 min
Soczewicę zalej wrzącą wodą (około 2 szkl.) i pozostaw na 1 godzinę.
Krok 2
10 min
Następnie ugotuj z kostką grzybową, ostudź i zmiksuj z masłem.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
2 min
Połącz wszystkie składniki, dopraw pieprzem.
Krok 1
z
4
Soczewicę zalej wrzącą wodą (około 2 szkl.) i pozostaw na 1 godzinę.
Krok 2
z
4
Następnie ugotuj z kostką grzybową, ostudź i zmiksuj z masłem.
Krok 3
z
4
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
z
4
Połącz wszystkie składniki, dopraw pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0