Pasta z soczewicy zielonej
77min
Łatwy
1 kostka
1 szklanka
Soczewica zielona
2 łyżek
Masło
1
Cebula
5 łyżek
Pietruszka
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
12.84 g
Węglowodany
24.95 g
Tłuszcze
7.44 g
Wartość energetyczna
226.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
77 min
Krok 1
60 min
Soczewicę zalej wrzącą wodą (około 2 szkl.) i pozostaw na 1 godzinę.
Krok 2
10 min
Następnie ugotuj z kostką grzybową, ostudź i zmiksuj z masłem.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
2 min
Połącz wszystkie składniki, dopraw pieprzem.
Pasta z soczewicy zielonej to doskonała propozycja na dodatek do kanapek. W zależności od gustów Twoich najbliższych, możesz ją przygotować z natką pietruszki, a także na lekko ostro – z papryczką chili. Jako dodatek, doskonale sprawdzi się także suszony pomidor. Aby nadać paście wyjątkowego smaku, do ugotowania soczewicy użyj Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Smacznego.
Komentarze 0