Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z soczewicy zielonej

(0)
1 godz 17 min
Średni
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  szklanka
Soczewica zielona, opcjonalnie, jeśli nie masz: żółta, czarna lub czerwona
2  łyżek
Masło
1 
Cebula
5  łyżek
Natka pietruszki lub inna zielenina
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.84 g
Węglowodany
24.95 g
Tłuszcze
7.44 g
Wartość energetyczna
226.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
60 min
Soczewicę zalej wrzącą wodą (około 2 szkl.) i pozostaw na 1 godzinę.
Krok 2
10 min
Następnie ugotuj z kostką grzybową, ostudź i zmiksuj z masłem.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
2 min
Połącz wszystkie składniki, dopraw pieprzem.
Pasta z soczewicy zielonej

Krok 1 z 4

Soczewicę zalej wrzącą wodą (około 2 szkl.) i pozostaw na 1 godzinę.

Pasta z soczewicy zielonej

Krok 2 z 4

Następnie ugotuj z kostką grzybową, ostudź i zmiksuj z masłem.

Pasta z soczewicy zielonej

Krok 3 z 4

Cebulę obierz i posiekaj.

Pasta z soczewicy zielonej

Krok 4 z 4

Połącz wszystkie składniki, dopraw pieprzem.

Pasta z soczewicy zielonej to doskonała propozycja na dodatek do kanapek. W zależności od gustów Twoich najbliższych, możesz ją przygotować z natką pietruszki, a także na lekko ostro – z papryczką chili. Jako dodatek, doskonale sprawdzi się także suszony pomidor. Aby nadać paście wyjątkowego smaku, do ugotowania soczewicy użyj Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Smacznego.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha