Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Łopatka wieprzowa
1 
Cebula
3 ząbków
Czosnek
2 
Liść laurowy
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 
Papryka zielona
0.5 
Brokuł
1 
Cukinia
1 uncja
Groszek cukrowy
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
969.87 kcal
Węglowodany
165.83 g
Białko
23.78 g
Tłuszcze
23.85 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
10 min
Łopatkę umyj i osusz. Pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
15 min
Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w piórka. Cukinie pokrój w plastry a brokuł podziel na mniejsze różyczki. Paprykę pokrój w dużą kostkę a groszek cukrowy w paski.
Krok 3
15 min
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć mięso i smaż aż się zarumieni. Następnie dodaj cebulę i smaż aż zmięknie. Pod koniec smażenia dodaj czosnek, listek laurowy oraz paprykę w proszku. Całość smaż ok 1 min .
Krok 4
40 min
Następnie dodaj 700ml. wody oraz łyżkę bulionu ze słoika i duś ok 40 min na średniej mocy aż mięso będzie miękkie.
Krok 5
10 min
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone wcześniej warzywa i duś całość jeszcze 5-10 min.
Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

Krok 1 z 5

Łopatkę umyj i osusz. Pokrój w dużą kostkę.

Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

Krok 2 z 5

Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w piórka. Cukinie pokrój w plastry a brokuł podziel na mniejsze różyczki. Paprykę pokrój w dużą kostkę a groszek cukrowy w paski.

Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

Krok 3 z 5

Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć mięso i smaż aż się zarumieni. Następnie dodaj cebulę i smaż aż zmięknie. Pod koniec smażenia dodaj czosnek, listek laurowy oraz paprykę w proszku. Całość smaż ok 1 min .

Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

Krok 4 z 5

Następnie dodaj 700ml. wody oraz łyżkę bulionu ze słoika i duś ok 40 min na średniej mocy aż mięso będzie miękkie.

Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

Krok 5 z 5

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone wcześniej warzywa i duś całość jeszcze 5-10 min.

Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami to propozycja na pyszny obiad, który przygotujesz dla całej rodziny. Przepisy na gulasz wieprzowy są przeróżne, ale wybraliśmy na tyle prosty i tradycyjny, że przygotuje go każdy. Gulasz wieprzowy z warzywami nabierze wyjątkowego smaku, dzięki Bulionowi wołowemu WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika