Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Papryka faszerowana warzywami, ryżem i mięsem
Dodaj do CookBook

Papryka faszerowana warzywami, ryżem i mięsem

(2)
1 godz 17 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Cebula
0.75  szklanka
Ryż
3  łyżek
Bulion warzywny lub drobiowy WINIARY
1.5 
Papryka czerwona lub w innym wybranym kolorze
100  g
Pieczarki
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz
200  g
Mięso mielone wieprzowe lub szarpane, rozdrobnione mięso wołowe np. z rosołu z wczorajszego obiadu
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
46 g
Wartość energetyczna
481.7 kcal
Tłuszcze
24.1 g
Białko
17.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przepis na faszerowaną paprykę to strzał w dziesiątkę nie tylko na obiad w ciągu tygodnia lub na leniwą niedzielę w gronie rodzinnym. To też świetny patent na specjalne okazje, a także sposób na to, by przemycić do menu swojej rodziny więcej wartościowych warzyw. Tych tutaj nie brakuje. Poza mięsem mielonym w nadzieniu znajdują się pieczarki i podsmażana cebulka. Nie brakuje także natki pietruszki. A i papryki możesz wybrać w różnych kolorach dla urozmaicenia.

Jej doskonały smak i miękkość zapewnia duszenie w Bulionie Warzywnym lub Drobiowym WINIARY. Obecność ryżu z kolei sprawi, że danie okaże się sycące i nie będzie wymagało żadnych dodatków.

Z każdej papryki odetnij wierzch i usuń gniazda nasienne. Cebulkę pokrój i podsmaż na patelni. Obrane i pokrojone pieczarki także podsmaż razem z cebulką. Następnie dodaj do nich ryż i wlej 3 litry Bulionu Warzywnego lub Drobiowego WINIARY. Gotuj przez 10 minut pod przykryciem.

Kiedy ryż stanie się półmiękki, wymieszaj go z mięsem mielonym, dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnij papryki, przykryj je odciętymi wierzchołkami i ułóż w głębokiej patelni obok siebie. Zalej bulionem i duś na małym ogniu przez co najmniej pół godziny. Potrawę serwuj na gorąco.

Przygotowanie

77 min
  • Krok 1

    2 min
    Z papryki odetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulkę pokrój i usmaż na patelni.
  • Krok 3

    5 min
    Obierz i pokrój pieczarki, podsmaż je na patelni.
  • Krok 4

    5 min
    Do cebulki dodaj pieczarki, ryż, wlej 750 ml wody i dodaj bulion warzywny lub drobiowy WINIARY.
  • Krok 5

    10 min
    Gotuj pod przykryciem 10 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Półmiękki ryż wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 7

    5 min
    Każdą paprykę napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami i ułóż ciasno obok siebie.
  • Krok 8

    40 min
    Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pikantna zupa gulaszowa z pieczoną czerwoną papryką

    Pikantna zupa gulaszowa z pieczoną czerwoną papryką

    1 godz 51 min Łatwy
  • Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

    Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

    51 min Łatwy
  • Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami i papryką

    Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami i papryką

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    1 godz 42 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu