Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasztet z papryką

Pasztet z papryką

(0)
41min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką
2  kostek
Kostka mięsna WINIARY
1  słoik
Sos tatarski WINIARY
700  g
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
300  g
Boczek
3  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
300  g
Wątróbka drobiowa
1 
Cebula
2 
Jajko
1 
Liść laurowy
3  kulek
Ziele angielskie
1 
Papryka czerwona
trochę
Pieprz czarny
trochę
Bułka tarta
trochę
Masło
trochę
Gałka muszkatołowa
trochę
Korzeń imbiru
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.64 g
Węglowodany
40.89 g
Tłuszcze
48.63 g
Wartość energetyczna
661.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Prawdziwa gratka dla wielbicieli wszelkiego rodzaju mięs - pieczony pasztet z łopatki wieprzowej, boczku i wątróbek drobiowych, z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone, aromatycznych przypraw oraz czerwonej papryki. Pasztet z mięsa i papryki to przekąska, która sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno, na kanapkę i bez dodatków.

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    5 min
    Łopatkę i boczek pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    0 min
    Boczek i połowę łopatki podsmaż na patelni na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • Krok 3

    5 min
    Do mięsa na patelni dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i podlej wodą tak, aby mięso było przykryte.
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Kostkę Mięsną, całość duś do miękkości.
  • Krok 5

    5 min
    Wątróbki sparz we wrzącej wodzie.
  • Krok 6

    5 min
    Mięso duszone na patelni ostudź i wsyp do niego POMYSŁ NA…
  • Krok 7

    5 min
    Zmielić wszystkie mięsa (również to surowe) i wątróbkę.
  • Krok 8

    2 min
    Do masy mięsnej dodaj jajka, dopraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.
  • Krok 9

    5 min
    Paprykę oczyść i przekrój na ćwiartki.
  • Krok 10

    0 min
    Gotuj je przez 5 minut, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i połącz z mięsem.
  • Krok 11

    5 min
    Masę przełóż do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.
  • Krok 12

    0 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut.
  • Krok 13

    1 min
    Ostudzony pasztet pokrój w plastry i podawaj z Sosem tatarskim.
Pasztet z papryką

Krok 1 z 13

Łopatkę i boczek pokrój w kostkę.

Pasztet z papryką

Krok 2 z 13

Boczek i połowę łopatki podsmaż na patelni na rumiano na rozgrzanym oleju.

Pasztet z papryką

Krok 3 z 13

Do mięsa na patelni dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i podlej wodą tak, aby mięso było przykryte.

Pasztet z papryką

Krok 4 z 13

Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Kostkę Mięsną, całość duś do miękkości.

Pasztet z papryką

Krok 5 z 13

Wątróbki sparz we wrzącej wodzie.

Pasztet z papryką

Krok 6 z 13

Mięso duszone na patelni ostudź i wsyp do niego POMYSŁ NA…

Pasztet z papryką

Krok 7 z 13

Zmielić wszystkie mięsa (również to surowe) i wątróbkę.

Pasztet z papryką

Krok 8 z 13

Do masy mięsnej dodaj jajka, dopraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.

Pasztet z papryką

Krok 9 z 13

Paprykę oczyść i przekrój na ćwiartki.

Pasztet z papryką

Krok 10 z 13

Gotuj je przez 5 minut, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i połącz z mięsem.

Pasztet z papryką

Krok 11 z 13

Masę przełóż do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.

Pasztet z papryką

Krok 12 z 13

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut.

Pasztet z papryką

Krok 13 z 13

Ostudzony pasztet pokrój w plastry i podawaj z Sosem tatarskim.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasztet domowy

    Pasztet domowy

    2 godz 15 min Średni
  • Bigos staropolski

    Bigos staropolski

    4 godz 50 min Łatwy
  • Pasztet wieprzowy

    Pasztet wieprzowy

    1 godz 44 min Łatwy
  • Pasztet drobiowy ze śliwkami

    Pasztet drobiowy ze śliwkami

    1 godz 21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu