Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łopatkę i boczek pokrój w kostkę.
Boczek i połowę łopatki podsmaż na patelni na rumiano na rozgrzanym oleju.
Do mięsa na patelni dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i podlej wodą tak, aby mięso było przykryte.
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Kostkę Mięsną, całość duś do miękkości.
Wątróbki sparz we wrzącej wodzie.
Mięso duszone na patelni ostudź i wsyp do niego POMYSŁ NA…
Zmielić wszystkie mięsa (również to surowe) i wątróbkę.
Do masy mięsnej dodaj jajka, dopraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.
Paprykę oczyść i przekrój na ćwiartki.
Gotuj je przez 5 minut, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i połącz z mięsem.
Masę przełóż do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut.
Ostudzony pasztet pokrój w plastry i podawaj z Sosem tatarskim.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0