Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasztet z papryką

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
300 g
Boczek
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
300 g
Wątróbka drobiowa
1 
Cebula
2 
Jajko
1 
Liść laurowy
3 kulek
Ziele angielskie
1 
Papryka czerwona
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Masło
1 trochę
Gałka muszkatołowa
1 trochę
Korzeń imbiru

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
48.63 g
Węglowodany
40.89 g
Wartość energetyczna
661.34 kcal
Białko
11.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
5 min
Łopatkę i boczek pokrój w kostkę.
Krok 2
0 min
Boczek i połowę łopatki podsmaż na patelni na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 3
5 min
Do mięsa na patelni dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i podlej wodą tak, aby mięso było przykryte.
Krok 4
3 min
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Kostkę Mięsną, całość duś do miękkości.
Krok 5
5 min
Wątróbki sparz we wrzącej wodzie.
Krok 6
5 min
Mięso duszone na patelni ostudź i wsyp do niego POMYSŁ NA…
Krok 7
5 min
Zmielić wszystkie mięsa (również to surowe) i wątróbkę.
Krok 8
2 min
Do masy mięsnej dodaj jajka, dopraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.
Krok 9
5 min
Paprykę oczyść i przekrój na ćwiartki.
Krok 10
0 min
Gotuj je przez 5 minut, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i połącz z mięsem.
Krok 11
5 min
Masę przełóż do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.
Krok 12
0 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut.
Krok 13
1 min
Ostudzony pasztet pokrój w plastry i podawaj z Sosem tatarskim.
Pasztet z papryką

Krok 1 z 13

Łopatkę i boczek pokrój w kostkę.

Pasztet z papryką

Krok 2 z 13

Boczek i połowę łopatki podsmaż na patelni na rumiano na rozgrzanym oleju.

Pasztet z papryką

Krok 3 z 13

Do mięsa na patelni dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i podlej wodą tak, aby mięso było przykryte.

Pasztet z papryką

Krok 4 z 13

Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Kostkę Mięsną, całość duś do miękkości.

Pasztet z papryką

Krok 5 z 13

Wątróbki sparz we wrzącej wodzie.

Pasztet z papryką

Krok 6 z 13

Mięso duszone na patelni ostudź i wsyp do niego POMYSŁ NA…

Pasztet z papryką

Krok 7 z 13

Zmielić wszystkie mięsa (również to surowe) i wątróbkę.

Pasztet z papryką

Krok 8 z 13

Do masy mięsnej dodaj jajka, dopraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.

Pasztet z papryką

Krok 9 z 13

Paprykę oczyść i przekrój na ćwiartki.

Pasztet z papryką

Krok 10 z 13

Gotuj je przez 5 minut, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i połącz z mięsem.

Pasztet z papryką

Krok 11 z 13

Masę przełóż do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.

Pasztet z papryką

Krok 12 z 13

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut.

Pasztet z papryką

Krok 13 z 13

Ostudzony pasztet pokrój w plastry i podawaj z Sosem tatarskim.

Prawdziwa gratka dla wielbicieli wszelkiego rodzaju mięs - pieczony pasztet z łopatki wieprzowej, boczku i wątróbek drobiowych, z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone, aromatycznych przypraw oraz czerwonej papryki. Pasztet z mięsa i papryki to przekąska, która sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno, na kanapkę i bez dodatków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika