Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łopatkę i boczek pokrój w kostkę.
Boczek i połowę łopatki podsmaż na patelni na rumiano na rozgrzanym oleju.
Do mięsa na patelni dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i podlej wodą tak, aby mięso było przykryte.
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Kostkę Mięsną, całość duś do miękkości.
Wątróbki sparz we wrzącej wodzie.
Mięso duszone na patelni ostudź i wsyp do niego POMYSŁ NA…
Zmielić wszystkie mięsa (również to surowe) i wątróbkę.
Do masy mięsnej dodaj jajka, dopraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.
Paprykę oczyść i przekrój na ćwiartki.
Gotuj je przez 5 minut, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i połącz z mięsem.
Masę przełóż do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut.
Ostudzony pasztet pokrój w plastry i podawaj z Sosem tatarskim.