Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.
Buraki wyszorować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawinąć w folię aluminiową, piec przez około godzinę.
W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek i imbir obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki.
Na patelni rozgrzać olej kokosowym, zeszklić na nim cebulę wraz z imbirem i czosnkiem.
Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cienki paseczki.
Upieczone buraki obrać, cienko pokroić i wraz z jabłkiem dodać do zeszklonych cebuli, czosnku i imbiru. Całość krótko przesmażyć, a następnie przełożyć do większego garnka.
Dolać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać wody do uzyskania preferowanej konsystencji.
Doprawić solą i pieprzem do smaku i zagotować.
Krem z buraków z mlekiem kokosowym doskonale prezentował się będzie udekorowany kleksami śmietany.