Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym na dnie garnka oleju kokosowym.
Groszek rozmrozić.
Do garnka dodać groszek, jarmuż i pokrojone w kostkę jabłko. Doprawić pieprzem, kuminem i ostrą papryką. Całość chwilę przesmażyć.
Podsmażone warzywa zalać bulionem, gotować aż wszystkie zmiękną.
Miękkie warzywa zmiksować na gładką masę, dolać mleko kokosowe, zagotować. Doprawić solą do smaku.
Zieloną zupę krem z jarmużu podawać z kawałkami suszonych pomidorów.