Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zielona zupa krem z jarmużu i mleka kokosowego z dodatkiem jabłka to połączenie, z którym być może spotykacie się po raz pierwszy. Zupa z jarmużu przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom zdrowych i pożywnych dań. Zaciekawi także najmłodszych domowników, głównie swoim soczyście zielonym kolorem. Bogaty w witaminy i składniki mineralne jarmuż, z przytupem wrócił na nasze stoły i króluje na liście superfood, będąc od pewnego czasu jednym z najmodniejszych warzyw na całym świecie. Warto więc szukać nowych sposobów na jego wykorzystanie. Nie zapomnijmy o doprawieniu kremu kminem rzymskim (inaczej zwanego kuminem), który nada zupie z jarmużu charakterystycznego aromatu!
Jarmuż nie pierwszy raz pojawia się na naszym blogu. Zobacz, co o nim wiemy oraz jak używać jarmużu w zupach i nie tylko!
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym na dnie garnka oleju kokosowym.
Krok 2
50 min
Groszek rozmrozić.
Krok 3
5 min
Do garnka dodać groszek, jarmuż i pokrojone w kostkę jabłko. Doprawić pieprzem, kuminem i ostrą papryką. Całość chwilę przesmażyć.
Krok 4
20 min
Podsmażone warzywa zalać bulionem, gotować aż wszystkie zmiękną.
Krok 5
3 min
Miękkie warzywa zmiksować na gładką masę, dolać mleko kokosowe, zagotować. Doprawić solą do smaku.
Krok 6
1 min
Zieloną zupę krem z jarmużu podawać z kawałkami suszonych pomidorów.
Krok 1
z
6
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym na dnie garnka oleju kokosowym.
Krok 2
z
6
Groszek rozmrozić.
Krok 3
z
6
Do garnka dodać groszek, jarmuż i pokrojone w kostkę jabłko. Doprawić pieprzem, kuminem i ostrą papryką. Całość chwilę przesmażyć.
Krok 4
z
6
Podsmażone warzywa zalać bulionem, gotować aż wszystkie zmiękną.
Krok 5
z
6
Miękkie warzywa zmiksować na gładką masę, dolać mleko kokosowe, zagotować. Doprawić solą do smaku.
Krok 6
z
6
Zieloną zupę krem z jarmużu podawać z kawałkami suszonych pomidorów.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0