
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł






Zupa krem z jarmużu na mleku kokosowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Jarmuż nie pierwszy raz pojawia się na naszym blogu. Zobacz, co o nim wiemy oraz jak używać jarmużu w zupach i nie tylko!
Superfood – niezwykła żywość
Chipsy warzywne – zdrowe i chrupiące dodatki do zup
Lekka zielona zupa z jarmużem
Portugalska zupa caldo verde z jarmużem i chorizo
Smoothies warzywne
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
50 minKrok 3
5 minKrok 4
20 minKrok 5
3 minKrok 6
1 min
Krok 1 z 6
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym na dnie garnka oleju kokosowym.

Krok 2 z 6
Groszek rozmrozić.

Krok 3 z 6
Do garnka dodać groszek, jarmuż i pokrojone w kostkę jabłko. Doprawić pieprzem, kuminem i ostrą papryką. Całość chwilę przesmażyć.

Krok 4 z 6
Podsmażone warzywa zalać bulionem, gotować aż wszystkie zmiękną.

Krok 5 z 6
Miękkie warzywa zmiksować na gładką masę, dolać mleko kokosowe, zagotować. Doprawić solą do smaku.

Krok 6 z 6
Zieloną zupę krem z jarmużu podawać z kawałkami suszonych pomidorów.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0