Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obierz, umyj, umieść w garnku i zalej ok. 1,5 l wody.
Dodaj przyprawy – ziele angielskie, pieprz w ziarnach, liść laurowy i gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie. Gotowy wywar przecedź.
Liście szczawiu dokładnie umyj, odsącz i posiekaj (pozbaw je twardych szypułek).
Na patelni rozgrzej masło, podsmaż szczaw kilka minut (podczas smażenia mocno się skurczy).
Podsmażony szczaw zmiksuj przy pomocy blendera i dodaj do gotującego się wywaru.
Do garnka dodaj mleko kokosowe i ponownie zmiksuj.
Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Zestaw z ognia.
Zupę szczawiową podawaj z ulubionymi dodatkami, np. jajkiem w koszulce czy plasterkami wędzonego łososia.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0