Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

0
29min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  główka
Kalafior
2 
Marchewka
2 
Pietruszka
0.5 
Seler
1 
Cebula
2  ząbków
200  ml
Mleko/ mleczko kokosowe
1  filet
Makrela (wędzona)
3  łyżek
Pesto rosso
2  łyżek
Olej rzepakowy
1  szczypta
Sól himalajska
1  szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.28 g
Węglowodany
29.54 g
Tłuszcze
18.44 g
Wartość energetyczna
526.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
15 min
Włoszczyznę oraz podzielonego na różyczki kalafiora zalewamy litrem wody i gotujemy na małym ogniu.
Krok 2
10 min
Cebulę oraz czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dorzucamy do gotujących się warzyw. Wywar gotujemy aż kalafior będzie miękki, pod koniec gotowania dodajemy kostkę bulionową Winiary do smaku.
Krok 3
3 min
Wyławiamy marchewki, resztę miksujemy na gładki krem. Dolewamy mleko lub mleczko kokosowe. Krem z kalafiora doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy.
Krok 4
1 min
Krem kalafiorowy serwujemy z kawałkami filetu z makreli oraz dodatkiem pesto rosso, którym finezyjnie udekorujemy zupę.
Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

Krok 1 z 4

Włoszczyznę oraz podzielonego na różyczki kalafiora zalewamy litrem wody i gotujemy na małym ogniu.

Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

Krok 2 z 4

Cebulę oraz czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dorzucamy do gotujących się warzyw. Wywar gotujemy aż kalafior będzie miękki, pod koniec gotowania dodajemy kostkę bulionową Winiary do smaku.

Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

Krok 3 z 4

Wyławiamy marchewki, resztę miksujemy na gładki krem. Dolewamy mleko lub mleczko kokosowe. Krem z kalafiora doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy.

Krem kalafiorowy z pesto rosso i filetem z makreli

Krok 4 z 4

Krem kalafiorowy serwujemy z kawałkami filetu z makreli oraz dodatkiem pesto rosso, którym finezyjnie udekorujemy zupę.

Wiosna zbliża się wielkimi krokami, zaczynamy więc sięgać po nowalijki i udowadniamy, że krem kalafiorowy wcale nie musi być nudny! Dodatek wędzonego filetu z makreli przełamie słodycz zupy. Z kolei pesto rosso doda pikanterii i jednocześnie pozwoli finezyjnie przyozdobić krem z kalafiora. Aby nadać zupie egzotycznej nuty zamiast zwykłego mleka dodajcie mleczko kokosowe. Przepis na krem kalafiorowy jest prosty, a jaki efektowny! Przekonajcie się sami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika