Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bób umyć, ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru (gotować ok. 15 minut).
Jeśli bób jest młody i świeży nie ma potrzeby go obierać. Jeżeli natomiast skórka jest grubsza – bób lepiej obrać.
Czosnek i cebulę obrać. Pokroić w kosteczkę, zeszklić na oliwie.
W garnku umieścić bób, groszek, zeszkloną cebulę z czosnkiem. Całość zalać bulionem i i gotować gotować przez ok. 10 minut.
Do zupy dolać sok wyciśnięty z połowy cytryny, obficie doprawić solą i pieprzem.
Całość zmiksować na gładką masę. Dodać ser pleśniowy (zostawiając kawałek do dekoracji).
Plastry ananasa ugrillować.
Zupę z bobu podawać z plastrami i kawałkami ananasa, posypaną kawałkami sera pleśniowego.