Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa pomidorowa nie może się znudzić, gdy za każdym razem przygotujemy ją nieco inaczej. Dziś na obiad zupa pomidorowa krem. Wyjątkowo aromatyczna dzięki dodatkowi pieczonego czosnku i świeżej bazylii. Topiony serek nadaje zupie przyjemną kremową konsystencję. Łagodne w smaku kulki mini mozzarelli świetnie kontrastują z intensywnym smakiem i aromatem kremu.
Pieczenie wyciąga z czosnku i innych warzyw zupełnie nowe smaki i aromaty – dlatego często korzystamy z takiego przygotowania warzyw do zupy! Zobacz przepisy:
Ścinamy wierzch główki czosnku, skrapiamy czosnek oliwą, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez około pół godziny lub dłużej. Studzimy.
Krok 2
20 min
W garnku zagotowujemy wywar, dodajemy pomidory z puszki.
Krok 3
1 min
Z upieczonej i wystudzonej główki czosnku wyciskamy czosnek, dodajemy do zupy.
Krok 4
3 min
Połowę listków bazylii wrzucamy do garnka z zupą. Gotujemy chwilę.
Krok 5
2 min
Miksujemy zupę na krem z dodatkiem serka topionego, szczyptą soli i łyżeczką cukru.
Krok 6
1 min
Zupę podajemy z kulkami mozzarelli, dekorujemy resztą listków bazylii.
Krok 1
z
6
Ścinamy wierzch główki czosnku, skrapiamy czosnek oliwą, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez około pół godziny lub dłużej. Studzimy.
Krok 2
z
6
W garnku zagotowujemy wywar, dodajemy pomidory z puszki.
Krok 3
z
6
Z upieczonej i wystudzonej główki czosnku wyciskamy czosnek, dodajemy do zupy.
Krok 4
z
6
Połowę listków bazylii wrzucamy do garnka z zupą. Gotujemy chwilę.
Krok 5
z
6
Miksujemy zupę na krem z dodatkiem serka topionego, szczyptą soli i łyżeczką cukru.
Krok 6
z
6
Zupę podajemy z kulkami mozzarelli, dekorujemy resztą listków bazylii.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0