Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Włoszczyznę, cebulę i czosnek umyć, obrać, umieścić w garnku, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez około godzinę.
W połowie gotowania bulionu dodać liście laurowe, ziele angielskie, imbir, goździki, płatki chilli i grzyby shitake.
Pod koniec natomiast płaty kapusty pak choi / pekińskiej (aby krótko ją zblanszować), pastę miso oraz sos sojowy i olej sezamowy.
Całość zagotować i przecedzić.
Odłożyć kapustę, marchewkę oraz grzyby shitake.
Marchewkę pokroić w cienkie słupki, grzyby w plastry, pora w półksiężyce. Płaty nori podzielić na mniejsze kawałki.
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu oraz jajka (na półmiękko).
W miskach ułożyć wszystkie przygotowane składniki, dodać kukurydzę oraz kiełki. Całość zalać gorącym bulionem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0