
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł





Rosół z kaczki z domowym makaronem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Zobacz co jeszcze warto wiedzieć nim zaczniesz przygotowywać rosół:
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
240 minKrok 3
1 minKrok 4
1 min
Krok 1 z 4
Dokładnie myjemy korpus i skrzydła kaczki. Jeśli mamy pierś, zdejmujemy z niej skórę. Przekładamy mięso do garnka, zalewamy 3 litrami zimnej wody, zagotowujemy na małym ogniu.

Krok 2 z 4
Odszumowujemy, dodajemy do garnka umyte, obrane i pokrojone w większe kawałki warzywa, świeże zioła związane w pęczek, dodajemy opalone nad ogniem cebule, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego i listek laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu 4 godziny.

Krok 3 z 4
Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą.

Krok 4 z 4
Rosół z kaczki podajemy z makaronem i kawałkami mięsa. Posypujemy natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0