Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Esencjonalny i bardzo aromatyczny rosół z kaczki to wyjątkowe danie na specjalne okazje, takie jak świąteczny obiad lub niedzielne spotkanie z rodziną. Świetnym dodatkiem do rosołu z kaczki będzie domowy makaron.
Jego przygotowanie nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, a jedynie odrobinę cierpliwości. Choć rosół z kaczki nie należy do chudych, wcale nie musi być tłusty. Tylko taki w sam raz. Jak ten.
Zobacz co jeszcze warto wiedzieć nim zaczniesz przygotowywać rosół:
Dokładnie myjemy korpus i skrzydła kaczki. Jeśli mamy pierś, zdejmujemy z niej skórę. Przekładamy mięso do garnka, zalewamy 3 litrami zimnej wody, zagotowujemy na małym ogniu.
Krok 2
240 min
Odszumowujemy, dodajemy do garnka umyte, obrane i pokrojone w większe kawałki warzywa, świeże zioła związane w pęczek, dodajemy opalone nad ogniem cebule, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego i listek laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu 4 godziny.
Krok 3
1 min
Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą.
Krok 4
1 min
Rosół z kaczki podajemy z makaronem i kawałkami mięsa. Posypujemy natką pietruszki.
Krok 1
z
4
Dokładnie myjemy korpus i skrzydła kaczki. Jeśli mamy pierś, zdejmujemy z niej skórę. Przekładamy mięso do garnka, zalewamy 3 litrami zimnej wody, zagotowujemy na małym ogniu.
Krok 2
z
4
Odszumowujemy, dodajemy do garnka umyte, obrane i pokrojone w większe kawałki warzywa, świeże zioła związane w pęczek, dodajemy opalone nad ogniem cebule, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego i listek laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu 4 godziny.
Krok 3
z
4
Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą.
Krok 4
z
4
Rosół z kaczki podajemy z makaronem i kawałkami mięsa. Posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0