Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lato to czas na lekkie i orzeźwiające zupy – chłodniki, kremowe zupy warzywne i słodkie zupy owocowe. W moim domu tylko latem jada się zupy owocowe. Można odtworzyć ich smak jesienią i zimą bazując na kompocie, ale jedynie letnią porą ta zupa owocowa z miodem i makaronem smakuje wyjątkowo.
Dzisiaj postanowiłam ugotować zupę owocową ze świeżych owoców sezonowych. Kupiłam na ryneczku maliny, borówki i wiśnie. Owoce idealne do mojej zupy – lekko kwaśne i zarazem delikatnie słodkie. Charakteru całej zupie owocowej nadał pyszny miód naturalny. Wybrałam miód lawendowy, ale może to być jakikolwiek miód naturalny.
(z podanych składników można przygotować 2 porcje zupy)
Wielbicielom zup owocowych polecam też :
Zupę owocową z makaronem
Zupę owocową z kaszą jaglaną
Chłodnik brzoskwiniowy z kwitami jadalnymi
Zupę śliwową ze świderkami i piernikowym ciastem