Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chłodnik buraczkowy na zsiadłym mleku, tradycyjny, ale dla urozmaicenia podany z młodymi listkami buraka. Apetyczny i dietetyczny. W sam raz na upalne dni. Jeśli macie buraczki z botwinką, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby i botwinka trafiła do zupy. Wówczas nasz chłodnik będzie przypominał ten litewski, do którego idealnym dodatkiem poza baby leaves będzie jajko. Smacznego!
Młode listki i kiełki to dodatek idealny na lato, ale nie tylko! Zobacz inne przepisy na zupy z kiełkami i młodymi warzywami:
Buraczki myjemy, obieramy, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
10 min
Ogórki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o mniejszych lub większych oczkach – według uznania. Podobnie postępujemy z buraczkami.
Krok 3
120 min
Do miski przekładamy starte warzywa, dodajemy porządnie wymieszane zsiadłe mleko. Dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki dla przegryzienia smaków.
Buraczki myjemy, obieramy, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
z
4
Ogórki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o mniejszych lub większych oczkach – według uznania. Podobnie postępujemy z buraczkami.
Krok 3
z
4
Do miski przekładamy starte warzywa, dodajemy porządnie wymieszane zsiadłe mleko. Dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki dla przegryzienia smaków.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0