Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dania na zimno z dodatkiem sera 

Gouda jest bardzo uniwersalnym serem, który sprawdzi się w wielu sałatkach, np. z kurczakiem i świeżymi warzywami. Bardziej sycące danie stworzymy, dodając ser do sałatki z ryżu, kaszy czy makaronu. Wystarczy tylko pokroić go na małe kwadraciki i wymieszać z resztą składników. Gouda jest również pysznym składnikiem różnego rodzaju koreczków i przekąsek imprezowych. Można nadziać łódeczki z papryki tartym serem i ulubionym sosem. Inną propozycją są roladki z tortilli nadziewane szynką, sałatą, serem i dowolnymi warzywami.  

Zapiekany ser gouda  

Dania zwieńczone rozpływającym się w ustach serem zawsze smakują doskonale. Pomysłów na goudę jest mnóstwo. Można zwieńczyć startym serem muszelki makaronowe z nadzieniem, zawijasy z ciasta francuskiego czy pieczone pieczarki. Nawet smak tradycyjnej jajecznicy wzbogacimy, jeżeli dodamy do jajek starty żółty ser. Natomiast dobrym pomysłem na kolację będą zapiekane papryki z mięsnym farszem, zwieńczone startą goudą. Przepisów z dodatkiem sera jest naprawdę dużo!