Sałatka z winogronami
18min
Łatwy
2 łyżek
3 łyżek
Jogurt naturalny
1 główka
Sałata lodowa
100 g
Ser gouda
100 g
Mozzarella
50 g
Ser pleśniowy
250 g
Winogrona czerwone
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
16.82 g
Węglowodany
17.28 g
Tłuszcze
26.99 g
Wartość energetyczna
371.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
18 min
Krok 1
3 min
Majonez wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Sałatę umyj, odsącz, a następnie porwij na małe kawałki.
Krok 3
3 min
Ser gouda i mozzarellę pokrój w paseczki.
Krok 4
2 min
Ser pleśniowy pokrusz.
Krok 5
5 min
Winogrona umyj. Przekrój je na połówki i delikatnie usuń pestki.
Krok 6
2 min
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem majonezowym.
Krok 7
1 min
Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.
Z francuską finezją: sałata lodowa z kompozycją serów (gouda, mozzarella, pleśniowy), połówkami winogron oraz lekkim sosem majonezowo-jogurtowym.
Komentarze 0