Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z francuską finezją: sałata lodowa z kompozycją serów (gouda, mozzarella, pleśniowy), połówkami winogron oraz lekkim sosem majonezowo-jogurtowym.
Przygotowanie
18 min
Krok 1
3 min
Majonez wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Sałatę umyj, odsącz, a następnie porwij na małe kawałki.
Krok 3
3 min
Ser gouda i mozzarellę pokrój w paseczki.
Krok 4
2 min
Ser pleśniowy pokrusz.
Krok 5
5 min
Winogrona umyj. Przekrój je na połówki i delikatnie usuń pestki.
Krok 6
2 min
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem majonezowym.
Krok 7
1 min
Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.
Krok 1
z
7
Majonez wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
7
Sałatę umyj, odsącz, a następnie porwij na małe kawałki.
Krok 3
z
7
Ser gouda i mozzarellę pokrój w paseczki.
Krok 4
z
7
Ser pleśniowy pokrusz.
Krok 5
z
7
Winogrona umyj. Przekrój je na połówki i delikatnie usuń pestki.
Krok 6
z
7
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem majonezowym.
Krok 7
z
7
Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0