Jajecznica z pomidorami szynką i serem
21min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
30.21 g
Węglowodany
5.66 g
Tłuszcze
29.65 g
Wartość energetyczna
411.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
21 min
Krok 1
5 min
Masło roztopić na patelni. W tym czasie plastry szynki pokroić w kostkę. Pomidora umyć i pokroić w średniej wielkości kostkę.
Krok 2
5 min
Pokrojone składniki dorzucić na patelnię, Dusić aż pomidory będą "pół na pół".
Krok 3
10 min
Następnie do duszonych składników wbić jajka. Oprószyć solą i wymieszać dokładnie. Smażyć do momentu, aż jajecznica będzie prawie ścięta. Wtedy zetrzeć ser na tarce i 3/4 dodać do jajecznicy. Dokładnie wymieszać i smażyć do momentu uzyskania ulubionej konsystencji.
Krok 4
1 min
Jajka jeszcze gorące przełożyć na talerz posypać resztą sera. Podawać z pomidorem i grzanką.
Pyszna wieloskładnikowa jajecznica z pomidorami szynką i serem będzie nie tylko smaczna, ale doda Ci również energii na cały poranek. Przepis jest niezwykle łatwy, wystarczy, że pokroisz szynkę i pomidorka w drobną kostkę oraz podsmażysz na patelni. Kolejnym krokiem jest dodanie roztrzepanych jajek oraz startego sera. W ten sposób stworzysz jajecznicę o idealnej konsystencji oraz pysznym smaku.
Komentarze 0