
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Jajecznica z pomidorami szynką i serem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
1 min
Krok 1 z 4
Masło roztopić na patelni. W tym czasie plastry szynki pokroić w kostkę. Pomidora umyć i pokroić w średniej wielkości kostkę.

Krok 2 z 4
Pokrojone składniki dorzucić na patelnię, Dusić aż pomidory będą "pół na pół".

Krok 3 z 4
Następnie do duszonych składników wbić jajka. Oprószyć solą i wymieszać dokładnie. Smażyć do momentu, aż jajecznica będzie prawie ścięta. Wtedy zetrzeć ser na tarce i 3/4 dodać do jajecznicy. Dokładnie wymieszać i smażyć do momentu uzyskania ulubionej konsystencji.

Krok 4 z 4
Jajka jeszcze gorące przełożyć na talerz posypać resztą sera. Podawać z pomidorem i grzanką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0