Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

0
54 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Mięso mielone z kurczaka
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
0.5 puszka
Pomidory z puszki krojone
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Tymianek
1 łyżeczka
Słodka papryka
100 g
Ser gouda
1 trochę
Szczypiorek
2 łyżek
Olej
300 g
Gnocchi

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
38.14 g
Węglowodany
70.05 g
Wartość energetyczna
786.48 kcal
Tłuszcze
39.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

54 min
Krok 1
10 min
Gnocchi przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw.
Krok 2
10 min
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 3
2 min
Mięsną kostkę WINIARY rozpuść w 200 ml wrzącej wody.
Krok 4
1 min
Przygotuj patelnię albo rondel, który będziesz mógł wstawić do piekarnika.
Krok 5
7 min
Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.
Krok 6
5 min
Po około 1 minucie dodaj mięso i przyprawy. Podsmażaj, aż mięso zacznie się rumienić.
Krok 7
3 min
Następnie dodaj bulion z Kostki mięsnej WINIARY oraz pomidory. Wymieszaj wszystko. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 8
15 min
Dodaj do mięsa gnocchi wymieszaj, posyp serem i zapiekaj przez około 10-15 minut w piekarniku.
Krok 9
1 min
Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.
Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 1 z 9

Gnocchi przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 2 z 9

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 3 z 9

Mięsną kostkę WINIARY rozpuść w 200 ml wrzącej wody.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 4 z 9

Przygotuj patelnię albo rondel, który będziesz mógł wstawić do piekarnika.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 5 z 9

Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 6 z 9

Po około 1 minucie dodaj mięso i przyprawy. Podsmażaj, aż mięso zacznie się rumienić.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 7 z 9

Następnie dodaj bulion z Kostki mięsnej WINIARY oraz pomidory. Wymieszaj wszystko. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 8 z 9

Dodaj do mięsa gnocchi wymieszaj, posyp serem i zapiekaj przez około 10-15 minut w piekarniku.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 9 z 9

Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.

Kiedy nie masz pomysłu na obiad, a czas goni, poszukaj prostego przepisu na makaron z kuchni włoskiej! Polecamy gnocchi z indykiem w pomidorach, czyli włoskie kluseczki zapiekane z mięsem podsmażanym z cebulą, czosnkiem, przyprawami i pomidorami. Znakomity smak i apetyczny aromat pomidorowego gnocchi z indykiem zapiekanego z serem gouda zapewnia 1 Kostka Mięsna WINIARY, którą szybko rozpuszczasz we wrzątku i gotowym bulionem zalewasz mięso, aby go wchłonęło.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika