Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

(0)
54min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  g
Mięso mielone z indyka lub kurczaka
1 
Cebula
1  ząbek
0.5  puszka
Pomidory z puszki krojone lub świeże (w sezonie)
trochę
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Tymianek
1  łyżeczka
Słodka papryka
100  g
Ser gouda lub inny ulubiony żółty ser
trochę
Szczypiorek lub inna ulubiona zielenina
2  łyżek
Olej
300  g
Gnocchi (gotowego lub wykonanego samodzielnie, z wczorajszych ziemniaków z obiadu)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
38.14 g
Węglowodany
70.05 g
Tłuszcze
39.64 g
Wartość energetyczna
786.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

54 min
Krok 1
10 min
Gnocchi przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw. WSKAZÓWKA: możesz też zrobić je samodzielnie, z ziemniaków z wczorajszego obiadu. Będą do tego idealne!
Krok 2
10 min
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 3
2 min
Mięsną kostkę WINIARY rozpuść w 200 ml wrzącej wody.
Krok 4
1 min
Przygotuj patelnię albo rondel, który będziesz mógł wstawić do piekarnika.
Krok 5
7 min
Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.
Krok 6
5 min
Po około 1 minucie dodaj mięso i przyprawy. Podsmażaj, aż mięso zacznie się rumienić.
Krok 7
3 min
Następnie dodaj bulion z Kostki mięsnej WINIARY oraz pomidory. Wymieszaj wszystko. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 8
15 min
Dodaj do mięsa gnocchi wymieszaj, posyp serem i zapiekaj przez około 10-15 minut w piekarniku.
Krok 9
1 min
Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.
Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 1 z 9

Gnocchi przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw. WSKAZÓWKA: możesz też zrobić je samodzielnie, z ziemniaków z wczorajszego obiadu. Będą do tego idealne!

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 2 z 9

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 3 z 9

Mięsną kostkę WINIARY rozpuść w 200 ml wrzącej wody.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 4 z 9

Przygotuj patelnię albo rondel, który będziesz mógł wstawić do piekarnika.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 5 z 9

Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 6 z 9

Po około 1 minucie dodaj mięso i przyprawy. Podsmażaj, aż mięso zacznie się rumienić.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 7 z 9

Następnie dodaj bulion z Kostki mięsnej WINIARY oraz pomidory. Wymieszaj wszystko. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 8 z 9

Dodaj do mięsa gnocchi wymieszaj, posyp serem i zapiekaj przez około 10-15 minut w piekarniku.

Gnocchi z indykiem w pomidorach

Krok 9 z 9

Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.

Kiedy nie masz pomysłu na obiad, a czas goni, poszukaj prostego przepisu na makaron z kuchni włoskiej! Polecamy gnocchi z indykiem w pomidorach, czyli włoskie kluseczki zapiekane z mięsem podsmażanym z cebulą, czosnkiem, przyprawami i pomidorami. Znakomity smak i apetyczny aromat pomidorowego gnocchi z indykiem zapiekanego z serem gouda zapewnia 1 Kostka Mięsna WINIARY, którą szybko rozpuszczasz we wrzątku i gotowym bulionem zalewasz mięso, aby go wchłonęło. Gnocchi możesz zrobić samodzielnie, z wczorajszych ziemniaków - jeśli nie masz pomysłu na ziemniaki, które zostały z obiadu, te włoskie kluseczki będą idealne!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
38.1g / 19%
Węglowodany
70.1g / 35%
Tłuszcze
39.6g / 46%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha