Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gnocchi z sosem bolońskim
Dodaj do CookBook

Gnocchi z sosem bolońskim

(0)
56 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos Boloński Italia WINIARY
1  kg
Ziemniaki
200  g
Mąka pszenna
2 
Jajko
trochę
Gałka muszkatołowa
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
68.9 g
Wartość energetyczna
362.2 kcal
Tłuszcze
4.3 g
Białko
16.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Słynne włoskie kluseczki - gnocchi z sosem bolońskim - można łatwo zrobić w domu. Proste ciasto z gotowanych ziemniaków, jajek i mąki doprawiamy tylko leciutko gałką muszkatołową i gotujemy podobnie jak kopytka. Wyśmienite z Sosem bolońskim Italia WINIARY. Gotowe danie dekorujemy listkami świeżej bazylii.

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    20 min
    Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj. Odcedź.
  • Krok 2

    5 min
    Zmiel ziemniaki w maszynce do mięsa. Wystudź.
  • Krok 3

    2 min
    Przesiej mąkę.
  • Krok 4

    3 min
    Ziemniaki wymieszaj z mąką, jajkami i gałką muszkatołową.
  • Krok 5

    5 min
    Delikatnie zagnieć ciasto. Uformuj wałek o grubości palca.
  • Krok 6

    5 min
    Wałek krój na kawałki o długości 3 cm. W każdym kawałku zrób palcem dołek.
  • Krok 7

    5 min
    Gotuj w dużej ilości osolonej wody do momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię.
  • Krok 8

    3 min
    Wyjmuj łyżką cedzakową na półmisek.
  • Krok 9

    2 min
    Zawartość Sosu rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  • Krok 10

    5 min
    Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
  • Krok 11

    1 min
    Kluski podawaj polane sosem. Możesz udekorować listkami bazylii.
Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 1 z 11

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj. Odcedź.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 2 z 11

Zmiel ziemniaki w maszynce do mięsa. Wystudź.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 3 z 11

Przesiej mąkę.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 4 z 11

Ziemniaki wymieszaj z mąką, jajkami i gałką muszkatołową.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 5 z 11

Delikatnie zagnieć ciasto. Uformuj wałek o grubości palca.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 6 z 11

Wałek krój na kawałki o długości 3 cm. W każdym kawałku zrób palcem dołek.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 7 z 11

Gotuj w dużej ilości osolonej wody do momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 8 z 11

Wyjmuj łyżką cedzakową na półmisek.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 9 z 11

Zawartość Sosu rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 10 z 11

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.

Gnocchi z sosem bolońskim

Krok 11 z 11

Kluski podawaj polane sosem. Możesz udekorować listkami bazylii.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Walentynki
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Ziemniaki
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kopytka/gnocchi z pomarańczowym sosem i szałwią

    Kopytka/gnocchi z pomarańczowym sosem i szałwią

    32 min Łatwy
  • Gnocchi z chorizo

    Gnocchi z chorizo

    1 godz 15 min Łatwy
  • Gnocchi z batatów

    Gnocchi z batatów

    1 godz 18 min Średni
  • Pyszne gnocchi dyniowe z boczkiem

    Pyszne gnocchi dyniowe z boczkiem

    1 godz 5 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu