Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem
Dodaj do CookBook

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

(0)
59 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kugelchen
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY
500  g
Ziemniaki
1 
Pasternak
1 
Jajko
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
100  g
Boczek
100  g
Bryndza
trochę
Rukola
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
46.1 g
Wartość energetyczna
511.3 kcal
Tłuszcze
31.2 g
Białko
14.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nietuzinkowe ziemniaczane gnocchi z dodatkiem pasternaku i aromatycznego koncentratu buraczanego.

Przygotowanie

59 min
  • Krok 1

    20 min
    Ziemniaki i pasternak gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
  • Krok 2

    15 min
    Ugotowane ziemniaki i pasternak przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, mąkę i wsypać barszcz czerwony Winiary i wyrabiać na gładką masę.
  • Krok 3

    15 min
    Ciasto rozwałkować na jednakowe wałeczki i pokroić na 1 cm kawałeczki. Każdą kluseczkę rozpłaszczyć widelcem.
  • Krok 4

    4 min
    Gnocchi gotować w osolonej wodzie około 4 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Ugotowane gnocchi podawać na rukoli posypane pokruszoną bryndzą i z podsmażonym bekonem.
Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 1 z 5

Ziemniaki i pasternak gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 2 z 5

Ugotowane ziemniaki i pasternak przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, mąkę i wsypać barszcz czerwony Winiary i wyrabiać na gładką masę.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 3 z 5

Ciasto rozwałkować na jednakowe wałeczki i pokroić na 1 cm kawałeczki. Każdą kluseczkę rozpłaszczyć widelcem.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 4 z 5

Gnocchi gotować w osolonej wodzie około 4 minut.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 5 z 5

Ugotowane gnocchi podawać na rukoli posypane pokruszoną bryndzą i z podsmażonym bekonem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kopytka/gnocchi z pomarańczowym sosem i szałwią

    Kopytka/gnocchi z pomarańczowym sosem i szałwią

    32 min Łatwy
  • Gnocchi z chorizo

    Gnocchi z chorizo

    1 godz 15 min Łatwy
  • Gnocchi z batatów

    Gnocchi z batatów

    1 godz 18 min Średni
  • Pyszne gnocchi dyniowe z boczkiem

    Pyszne gnocchi dyniowe z boczkiem

    1 godz 5 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu