Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

(3)
30min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
8 
Pieczarki
8 
Jajka przepiórcze
4  łyżek
Ser gouda
trochę
Natka pietruszki
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.8 g
Węglowodany
1.51 g
Tłuszcze
6.89 g
Wartość energetyczna
93.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Po faszerowanych jajkach w skorupkach nadszedł czas na kolejny efektowny przepis na jajka na Wielkanoc: pieczarki faszerowane serem żółtym, natką pietruszki i zapiekane z jajkami przepiórczymi! Kapelusze pieczarek należy tylko wydrążyć i opłukać, ułożyć na blaszce, wypełnić farszem, a następnie – wbić do nich po jednym jajku przepiórczym, dobrze doprawić i poczekać zaledwie kwadrans na zapieczenie. Pieczarki z jajkami przepiórczymi są na jeden gryz – idealne jako przystawki do wielkanocnych sałatek!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Kapelusze dokładnie wypłucz, osusz i ułóż na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy.
  • Krok 2

    5 min
    Ser wymieszaj z natką pietruszki i nałóż do pieczarek.
  • Krok 3

    5 min
    Do każdej z nich dodaj kropelkę Maggi, wbij po jednym jajku, posyp solą i pieprzem.
  • Krok 4

    15 min
    Zapiekaj w 180°C przez około 15 minut.
Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Krok 1 z 4

Kapelusze dokładnie wypłucz, osusz i ułóż na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy.

Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Krok 2 z 4

Ser wymieszaj z natką pietruszki i nałóż do pieczarek.

Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Krok 3 z 4

Do każdej z nich dodaj kropelkę Maggi, wbij po jednym jajku, posyp solą i pieprzem.

Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Krok 4 z 4

Zapiekaj w 180°C przez około 15 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Jajka
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z dyni

    Zupa krem z dyni

    58 min Łatwy
  • Pieczarki z piekarnika

    Pieczarki z piekarnika

    50 min Średni
  • Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

    Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

    24 min Łatwy
  • Grillowana polędwica z tuńczyka

    Grillowana polędwica z tuńczyka

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu