Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

2
30 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
8 
Pieczarki
8 
Jajka przepiórcze
4 łyżek
Ser gouda
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.8 g
Węglowodany
1.51 g
Wartość energetyczna
93.81 kcal
Tłuszcze
6.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Kapelusze dokładnie wypłucz, osusz i ułóż na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy.
Krok 2
5 min
Ser wymieszaj z natką pietruszki i nałóż do pieczarek.
Krok 3
5 min
Do każdej z nich dodaj kropelkę Maggi, wbij po jednym jajku, posyp solą i pieprzem.
Krok 4
15 min
Zapiekaj w 180°C przez około 15 minut.
Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Krok 1 z 4

Kapelusze dokładnie wypłucz, osusz i ułóż na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy.

Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Krok 2 z 4

Ser wymieszaj z natką pietruszki i nałóż do pieczarek.

Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Krok 3 z 4

Do każdej z nich dodaj kropelkę Maggi, wbij po jednym jajku, posyp solą i pieprzem.

Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Krok 4 z 4

Zapiekaj w 180°C przez około 15 minut.

Po faszerowanych jajkach w skorupkach nadszedł czas na kolejny efektowny przepis na jajka na Wielkanoc: pieczarki faszerowane serem żółtym, natką pietruszki i zapiekane z jajkami przepiórczymi! Kapelusze pieczarek należy tylko wydrążyć i opłukać, ułożyć na blaszce, wypełnić farszem, a następnie – wbić do nich po jednym jajku przepiórczym, dobrze doprawić i poczekać zaledwie kwadrans na zapieczenie. Pieczarki z jajkami przepiórczymi są na jeden gryz – idealne jako przystawki do wielkanocnych sałatek!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika