Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.8 g
Węglowodany
1.51 g
Tłuszcze
6.89 g
Wartość energetyczna
93.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kapelusze dokładnie wypłucz, osusz i ułóż na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy.
Krok 2
5 min
Ser wymieszaj z natką pietruszki i nałóż do pieczarek.
Krok 3
5 min
Do każdej z nich dodaj kropelkę Maggi, wbij po jednym jajku, posyp solą i pieprzem.
Krok 4
15 min
Zapiekaj w 180°C przez około 15 minut.
Po faszerowanych jajkach w skorupkach nadszedł czas na kolejny efektowny przepis na jajka na Wielkanoc: pieczarki faszerowane serem żółtym, natką pietruszki i zapiekane z jajkami przepiórczymi! Kapelusze pieczarek należy tylko wydrążyć i opłukać, ułożyć na blaszce, wypełnić farszem, a następnie – wbić do nich po jednym jajku przepiórczym, dobrze doprawić i poczekać zaledwie kwadrans na zapieczenie. Pieczarki z jajkami przepiórczymi są na jeden gryz – idealne jako przystawki do wielkanocnych sałatek!
Komentarze 0