Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Po faszerowanych jajkach w skorupkach nadszedł czas na kolejny efektowny przepis na jajka na Wielkanoc: pieczarki faszerowane serem żółtym, natką pietruszki i zapiekane z jajkami przepiórczymi! Kapelusze pieczarek należy tylko wydrążyć i opłukać, ułożyć na blaszce, wypełnić farszem, a następnie – wbić do nich po jednym jajku przepiórczym, dobrze doprawić i poczekać zaledwie kwadrans na zapieczenie. Pieczarki z jajkami przepiórczymi są na jeden gryz – idealne jako przystawki do wielkanocnych sałatek!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kapelusze dokładnie wypłucz, osusz i ułóż na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy.
Krok 2
5 min
Ser wymieszaj z natką pietruszki i nałóż do pieczarek.
Krok 3
5 min
Do każdej z nich dodaj kropelkę Maggi, wbij po jednym jajku, posyp solą i pieprzem.
Krok 4
15 min
Zapiekaj w 180°C przez około 15 minut.
Krok 1
z
4
Kapelusze dokładnie wypłucz, osusz i ułóż na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy.
Krok 2
z
4
Ser wymieszaj z natką pietruszki i nałóż do pieczarek.
Krok 3
z
4
Do każdej z nich dodaj kropelkę Maggi, wbij po jednym jajku, posyp solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Zapiekaj w 180°C przez około 15 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0