Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nadziewane muszelki

0
114 min
Średni

Składniki

-
4 4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Śmietana 12%
250 g
Makaron muszle
1 paczka
Szpinak mrożony w liściach
3 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Masło lub olej
100 g
Serek kremowy
50 g
Ser żółty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

114 min
Step1
10 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do sosu, a następnie zagotuj. Wlej do naczynia do zapiekania.
Step2
8 min
Muszle ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
Step3
60 min
Szpinak rozmroź.
Step4
10 min
Czosnek pokrój w drobną kosteczkę i zeszklij na maśle, dodaj szpinak, dopraw solą, ostudź.
Step5
1 min
Do zimnego szpinaku dodaj ricottę, wymieszaj, dopraw pieprzem.
Step6
5 min
Napełnij muszle i rozłóż na sosie farszem do góry. Posyp serem.
Step7
20 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 20-25 minut
Nadziewane muszelki

Step1 z 7

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do sosu, a następnie zagotuj. Wlej do naczynia do zapiekania.

Nadziewane muszelki

Step2 z 7

Muszle ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.

Nadziewane muszelki

Step3 z 7

Szpinak rozmroź.

Nadziewane muszelki

Step4 z 7

Czosnek pokrój w drobną kosteczkę i zeszklij na maśle, dodaj szpinak, dopraw solą, ostudź.

Nadziewane muszelki

Step5 z 7

Do zimnego szpinaku dodaj ricottę, wymieszaj, dopraw pieprzem.

Nadziewane muszelki

Step6 z 7

Składniki: Ser żółty

Napełnij muszle i rozłóż na sosie farszem do góry. Posyp serem.

Nadziewane muszelki

Step7 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 20-25 minut

Nadziewane muszelki ze szpinakiem i serem to wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają włoską kuchnię. Szpinak niegdyś nie lubiany, dzisiaj wraca do łask. Tym bardziej, że zawiera dużą ilość magnezu, który obniża podatność na stres. Duże muszle zapiekane z farszem i Sosem Neapolitańskim Italia WINIARY, są idealną przekąską na ciepło.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika