Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nadziewane muszelki ze szpinakiem i serem to wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają włoską kuchnię. Szpinak niegdyś nie lubiany, dzisiaj wraca do łask. Tym bardziej, że zawiera dużą ilość magnezu, który obniża podatność na stres. Duże muszle zapiekane z farszem i Sosem Pomidorowym WINIARY, są idealną przekąską na ciepło.
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do sosu, a następnie zagotuj. Wlej do naczynia do zapiekania.
Muszle ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
Szpinak rozmroź.
Czosnek pokrój w drobną kosteczkę i zeszklij na maśle, dodaj szpinak, dopraw solą, ostudź.
Do zimnego szpinaku dodaj ricottę, wymieszaj, dopraw pieprzem.
Napełnij muszle i rozłóż na sosie farszem do góry. Posyp serem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 20-25 minut