Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Papryki nadziewane żółtym serem

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Papryka czerwona
200 g
Ser gouda
4 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Pietruszka
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
26.44 g
Tłuszcze
47.76 g
Wartość energetyczna
570.14 kcal
Węglowodany
8.84 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
3 min
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na ćwiartki.
Krok 2
5 min
Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
Krok 3
2 min
Obierz czosnek.
Krok 4
3 min
Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez, troszkę soli oraz natkę.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 6
5 min
Tak przygotowanym farszem nadziejwaj paprykę.
Krok 7
1 min
Możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.
Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 1 z 7

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na ćwiartki.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 2 z 7

Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 3 z 7

Obierz czosnek.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 4 z 7

Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez, troszkę soli oraz natkę.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 5 z 7

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 6 z 7

Tak przygotowanym farszem nadziejwaj paprykę.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 7 z 7

Możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.

Dziś propozycja dla wielbicieli żółtego sera – pyszne, wegetariańskie papryki nadziewane żółtym serem. Świetne na przekąskę w ciągu dnia, proste, kolorowe i pełne smaku. Farszem ze startego żółtego sera, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i odrobiną świeżego czosnku, wypełniamy wydrążone ćwiartki papryki. Będzie jeszcze bardziej smakowicie, jeśli papryki nadziewane żółtym serem podasz z chrupiącą bagietką na liściach sałaty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika