Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Papryki nadziewane żółtym serem

Papryki nadziewane żółtym serem

(0)
22min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 
Papryka czerwona
200  g
Ser gouda
4  ząbków
Czosnek
3  łyżek
Pietruszka
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
26.49 g
Węglowodany
8.84 g
Tłuszcze
46.72 g
Wartość energetyczna
560.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Oto propozycja dla wielbicieli żółtego sera – pyszne, wegetariańskie papryki nadziewane żółtym serem. Danie jest świetne na przekąskę w ciągu dnia, obiad lub lunch - proste, kolorowe i pełne smaku.

Wydrążone połówki papryki wypełnij farszem ze startego żółtego sera, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i odrobiny świeżego czosnku. Danie samo w sobie wygląda bardzo apetycznie. Chcesz, by było jeszcze ładniejsze? Podaj papryki nadziewane żółtym serem z chrupiącą bagietką na liściach sałaty.

Faszerować możesz nie tylko papryki. Zapoznaj się np. z przepisem na bataty nadziewane warzywami.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    3 min
    Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na pół.
  • Krok 2

    5 min
    Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
  • Krok 3

    2 min
    Obierz czosnek.
  • Krok 4

    3 min
    Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez Dekoracyjny, troszkę soli oraz natkę.
  • Krok 5

    3 min
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  • Krok 6

    5 min
    Tak przygotowanym farszem nadziewaj paprykę.
  • Krok 7

    1 min
    Paprykę możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.
Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 1 z 7

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na pół.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 2 z 7

Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 3 z 7

Obierz czosnek.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 4 z 7

Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez Dekoracyjny, troszkę soli oraz natkę.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 5 z 7

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 6 z 7

Tak przygotowanym farszem nadziewaj paprykę.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 7 z 7

Paprykę możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Drugie danie
  • Kanapki
  • Kuchnie świata
  • Przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Letnia sałatka zielona

    Letnia sałatka zielona

    50 min Łatwy
  • Pasztet z cukinii i marchewki z sosem czosnkowym

    Pasztet z cukinii i marchewki z sosem czosnkowym

    1 godz 40 min Łatwy
  • Frutti di mare z ryżem

    Frutti di mare z ryżem

    30 min Łatwy
  • Sałatka meksykańska

    Sałatka meksykańska

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu