Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Papryki nadziewane żółtym serem

(0)
22min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Papryka czerwona
200  g
Ser gouda
4  ząbków
3  łyżek
Pietruszka
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
26.49 g
Węglowodany
8.84 g
Tłuszcze
46.72 g
Wartość energetyczna
560.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
3 min
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na pół.
Krok 2
5 min
Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
Krok 3
2 min
Obierz czosnek.
Krok 4
3 min
Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez Dekoracyjny, troszkę soli oraz natkę.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 6
5 min
Tak przygotowanym farszem nadziewaj paprykę.
Krok 7
1 min
Paprykę możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.
Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 1 z 7

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na pół.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 2 z 7

Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 3 z 7

Obierz czosnek.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 4 z 7

Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez Dekoracyjny, troszkę soli oraz natkę.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 5 z 7

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 6 z 7

Tak przygotowanym farszem nadziewaj paprykę.

Papryki nadziewane żółtym serem

Krok 7 z 7

Paprykę możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.

Oto propozycja dla wielbicieli żółtego sera – pyszne, wegetariańskie papryki nadziewane żółtym serem. Danie jest świetne na przekąskę w ciągu dnia, obiad lub lunch - proste, kolorowe i pełne smaku.

Wydrążone połówki papryki wypełnij farszem ze startego żółtego sera, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i odrobiny świeżego czosnku. Danie samo w sobie wygląda bardzo apetycznie. Chcesz, by było jeszcze ładniejsze? Podaj papryki nadziewane żółtym serem z chrupiącą bagietką na liściach sałaty.

Faszerować możesz nie tylko papryki. Zapoznaj się np. z przepisem na bataty nadziewane warzywami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha