Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jesienny obiad prosto z piekarnika: podłużne, czerwone papryki faszerowane mięsem, marchewką, ryżem i cebulą. Zapiekamy je ok. godziny w pysznym Sosie pomidorowym WINIARY i – mamy gotowy pożywny, jednodaniowy obiad, który łączy w sobie porcję warzyw, mięso i dodatek skrobiowy. Faszerowanych papryk można zrobić większą ilość, na zapas, bo warzywa te nie tracą cennych witamin nawet podczas odgrzewania.
Z papryk zetnij szerszy koniec, usuń nasiona.
Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obierz, podziel na 4 części i pokrój w paseczki.
Mięso połącz z ryżem, marchewką i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.
Papryki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Sos pomidorowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim papryki.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Naczynie przykryj i piecz 30 minut.
Następnie odkryj naczynie, przewróć papryki i zapiekaj odkryte około 20 minut.
mariola