Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

0
83 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Papryka czerwona
2 
Marchewka
1 
Cebula
400 g
Łopatka wieprzowa
100 g
Ryż biały
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

83 min
Krok 1
3 min
Z papryk zetnij szerszy koniec, usuń nasiona.
Krok 2
5 min
Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, podziel na 4 części i pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Mięso połącz z ryżem, marchewką i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Papryki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 6
10 min
Sos pomidorowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim papryki.
Krok 7
30 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Naczynie przykryj i piecz 30 minut.
Krok 8
20 min
Następnie odkryj naczynie, przewróć papryki i zapiekaj odkryte około 20 minut.
Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 1 z 8

Z papryk zetnij szerszy koniec, usuń nasiona.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 2 z 8

Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 3 z 8

Cebulę obierz, podziel na 4 części i pokrój w paseczki.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 4 z 8

Mięso połącz z ryżem, marchewką i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 5 z 8

Papryki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu do zapiekania.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 6 z 8

Sos pomidorowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim papryki.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Naczynie przykryj i piecz 30 minut.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 8 z 8

Następnie odkryj naczynie, przewróć papryki i zapiekaj odkryte około 20 minut.

Jesienny obiad prosto z piekarnika: podłużne, czerwone papryki faszerowane mięsem, marchewką, ryżem i cebulą. Zapiekamy je ok. godziny w pysznym Sosie pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY i – mamy gotowy pożywny, jednodaniowy obiad, który łączy w sobie porcję warzyw, mięso i dodatek skrobiowy. Faszerowanych papryk można zrobić większą ilość, na zapas, bo warzywa te nie tracą cennych witamin nawet podczas odgrzewania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika