Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Czerwone papryki faszerowane mięsem
Dodaj do CookBook

Czerwone papryki faszerowane mięsem

(0)
1 godz 23 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  opakowanie
Sos pomidorowy WINIARY
3 
Papryka czerwona
1 
Marchewka
0.5 
Cebula
400  g
Łopatka wieprzowa mielona
50  g
Ryż
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
286.1 kcal
Tłuszcze
5.9 g
Białko
31.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jesienny obiad prosto z piekarnika: podłużne, czerwone papryki faszerowane mięsem, marchewką, ryżem i cebulą. Zapiekamy je ok. godziny w pysznym Sosie pomidorowym WINIARY i – mamy gotowy pożywny, jednodaniowy obiad, który łączy w sobie porcję warzyw, mięso i dodatek skrobiowy. Faszerowanych papryk można zrobić większą ilość, na zapas, bo warzywa te nie tracą cennych witamin nawet podczas odgrzewania.

Przygotowanie

83 min
  • Krok 1

    3 min
    Z papryk zetnij szerszy koniec, usuń nasiona.
  • Krok 2

    5 min
    Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę obierz, podziel na 4 części i pokrój w paseczki.
  • Krok 4

    5 min
    Mięso połącz z ryżem, marchewką i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    5 min
    Papryki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  • Krok 6

    10 min
    Sos pomidorowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim papryki.
  • Krok 7

    30 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Naczynie przykryj i piecz 30 minut.
  • Krok 8

    20 min
    Następnie odkryj naczynie, przewróć papryki i zapiekaj odkryte około 20 minut.
Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 1 z 8

Z papryk zetnij szerszy koniec, usuń nasiona.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 2 z 8

Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 3 z 8

Cebulę obierz, podziel na 4 części i pokrój w paseczki.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 4 z 8

Mięso połącz z ryżem, marchewką i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 5 z 8

Papryki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu do zapiekania.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 6 z 8

Sos pomidorowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim papryki.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Naczynie przykryj i piecz 30 minut.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 8 z 8

Następnie odkryj naczynie, przewróć papryki i zapiekaj odkryte około 20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

mariola

super
Anonim (niezweryfikowany) 07/28/2021-06:22 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/14/2021-02:49 CEST
Potwierdzamy, że danie jest super! :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Coleslaw z czerwonej kapusty

    Coleslaw z czerwonej kapusty

    9 min Łatwy
  • Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

    Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

    35 min Łatwy
  • Zupa z czerwonej soczewicy na rosole z pulpecikami drobiowymi

    Zupa z czerwonej soczewicy na rosole z pulpecikami drobiowymi

    56 min Łatwy
  • Zupa z czerwonej soczewicy z kurczakiem

    Zupa z czerwonej soczewicy z kurczakiem

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu