Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Czerwone papryki faszerowane mięsem
80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Przystawka
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
31.5g / 3%
Węglowodany
841.5mg / 95%
Tłuszcze
5.9g / 1%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Czerwone papryki faszerowane mięsem

+

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Wróć

Czerwone papryki faszerowane mięsem

(0)
1 godz 23 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  opakowanie
Sos pomidorowy WINIARY
3 
Papryka czerwona
1 
Marchewka
0.5 
Cebula
400  g
Łopatka wieprzowa mielona
50  g
Ryż
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.45 g
Tłuszcze
5.92 g
Wartość energetyczna
286.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jesienny obiad prosto z piekarnika: podłużne, czerwone papryki faszerowane mięsem, marchewką, ryżem i cebulą. Zapiekamy je ok. godziny w pysznym Sosie pomidorowym WINIARY i – mamy gotowy pożywny, jednodaniowy obiad, który łączy w sobie porcję warzyw, mięso i dodatek skrobiowy. Faszerowanych papryk można zrobić większą ilość, na zapas, bo warzywa te nie tracą cennych witamin nawet podczas odgrzewania.

Przygotowanie

83 min
  • Krok 1

    3 min
    Z papryk zetnij szerszy koniec, usuń nasiona.
  • Krok 2

    5 min
    Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę obierz, podziel na 4 części i pokrój w paseczki.
  • Krok 4

    5 min
    Mięso połącz z ryżem, marchewką i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    5 min
    Papryki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  • Krok 6

    10 min
    Sos pomidorowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim papryki.
  • Krok 7

    30 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Naczynie przykryj i piecz 30 minut.
  • Krok 8

    20 min
    Następnie odkryj naczynie, przewróć papryki i zapiekaj odkryte około 20 minut.
Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 1 z 8

Z papryk zetnij szerszy koniec, usuń nasiona.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 2 z 8

Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 3 z 8

Cebulę obierz, podziel na 4 części i pokrój w paseczki.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 4 z 8

Mięso połącz z ryżem, marchewką i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 5 z 8

Papryki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu do zapiekania.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 6 z 8

Sos pomidorowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim papryki.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Naczynie przykryj i piecz 30 minut.

Czerwone papryki faszerowane mięsem

Krok 8 z 8

Następnie odkryj naczynie, przewróć papryki i zapiekaj odkryte około 20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
m mariola

super

Winiary
Expert

Potwierdzamy, że danie jest super! :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kaczka pieczona

    Kaczka pieczona

    2 godz 25 min Średni
  • Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

    Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

    1 godz 7 min Łatwy
  • Lutenica z miodem

    Lutenica z miodem

    1 godz 10 min Łatwy
  • Cannelloni zapiekane

    Cannelloni zapiekane

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu