Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę siekamy, podduszamy na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem szczypty chili papryki wędzonej, kurkumy i kuminu.
Dodajemy posiekane ząbki czosnku, krótko smażymy, aż czosnek uwolni swój aromat.
Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę, podlewamy wywarem, dodajemy szczyptę soli, liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy 10 minut.
Dodajemy do garnka soczewicę, gotujemy 10 minut.
Dodajemy pomidory z puszki, gotujemy chwilę.
Dodajemy obrany i starty na tarce o drobnych oczkach imbir (imbir łatwo obrać, zeskrobując skórkę łyżeczką).
Zupę doprawiamy sokiem z cytryny.
Wędzone tofu kroimy w kostkę, oprószamy słodką papryką, podsmażamy na suchej patelni. Dodajemy do zupy na talerzach. Dekorujemy zieleniną.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0