Gęsta, aromatyczna zupa z kalafiora i selera z dodatkiem grzybów to przepis na smaczny obiad, który przygotujesz bez większego wysiłku. Takie danie możesz zaserwować swoim bliskim – będą zaskoczeni tym smakiem i prostotą przygotowania. Masz chęć ugotować z nami taką zupę? Zobacz przepis poniżej!
Zupa-krem – pomysł na pożywny obiad
Zupy-kremy to świetny sposób na wykorzystanie warzyw, które akurat masz w lodówce lub w spiżarni. Do przygotowania naszej zupy potrzebujesz 250 g kalafiora, 425 g selera i trochę cebuli. Do tego bulion, który zrobisz w kilka chwil na bazie bulionu warzywnego WINIARY i przypraw. Smak podkręcą upieczone w piekarniku grzyby – my wybraliśmy shiitake, ale zamiast nich możesz dodać np. po pieczarki czy boczniaki.
Danie w sam raz na jesień
Taka rozgrzewająca zupa idealnie sprawdzi się w czasie chłodnych, jesiennych lub zimowych dni. Ale jeśli chcesz, możesz ją przygotować też o innej porze roku. To przepis, który zawsze warto mieć pod ręką, gdy chcesz zjeść coś dobrego. Wypróbuj nasz przepis na wegańską zupę kalafiorowo-selerową z dodatkiem aromatycznych grzybów. Smacznego!
Komentarze 0