Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pietruszki obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Cukinię i brokuła umyć. Cukinię pokroić w kostkę, brokuła podzielić na różyczki.
Na dnie większego garnka zeszklić na oliwie cebulę z czosnkiem.
Dodać pokrojoną pietruszkę oraz różyczki brokuła. Wymieszać.
Całość zalać ok. 1 litrem wody.
Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut – aż warzywa zmiękną.
Pod koniec gotowania do zupy dodać cukinię. Całość gotować jeszcze przez ok.5-10 minut.
Dolać sok z cytryny, kumin rzymski i gałkę muszkatołową. Zupę zmiksować na gładki krem.
Na koniec zupę zabielić wegańską śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę podawać udekorowaną śmietaną.
Tofu umieść w misie miksera i zacznij miksować.
W trakcie miksowania dolewaj powoli wodę, następnie oliwę oraz odrobinę oleju jabłkowego lub soku z cytryny.
Całość dokładnie wymieszaj.
Śmietana nie będzie bardzo gęsta, jednak powinna mieć kremową konsystencję.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0