Wegańska śmietana z dodatkiem nerkowca
34min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
31.96 g
Węglowodany
53.05 g
Tłuszcze
65.85 g
Wartość energetyczna
882 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
1 min
Orzechy nerkowca umieścić w kielichu blendera. Dolać mleko sojowe.
Krok 2
3 min
Całość zmiksować na jednolitą masę.
Krok 3
30 min
Odstawić na ok. 20-30 minut. W tym czasie śmietana zgęstnieje.
Nie ma to jak zupa zabielana śmietaną! Och tak, dzięki śmietanie zyskuje ona kremową konsystencję, staje się bardziej delikatna, wręcz aksamitna. Co jednak zrobić, kiedy nie możemy sobie na jej dodatek pozwolić ze względu na nietolerancje laktozy lub inne preferencje żywieniowe? Dla wszystkich wegan mamy dziś doskonałą wiadomość, podpowiadamy, jak zrobić wegańską śmietanę!
Komentarze 0