Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

0
62 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Czerwona Papryka
300 g
Pieczarki
200 g
Starty ser żółty
1 słoik
Sos Boloński WINIARY
3 łyżek
Masło
250 g
Makaron Wstążki
600 g
Cukinia

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
26.29 g
Białko
27.82 g
Wartość energetyczna
585.1 kcal
Węglowodany
64.18 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

62 min
Krok 1
10 min
Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Obierz cukinię, a paprykę oczyść. Warzywa pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
Krok 3
5 min
Na patelni roztop masło i podsmażaj cukinię, pieczarki oraz paprykę przez około 3 minuty. Do warzyw dodaj ugotowany makaron.
Krok 4
2 min
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
5 min
Sos boloński rozprowadź w 200 ml zimnej wody, a następnie zagotuj. Do sosu dodaj ser i wymieszaj.
Krok 6
30 min
Zapiekankę polej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 30 minut.
Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

Krok 1 z 6

Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

Krok 2 z 6

Obierz cukinię, a paprykę oczyść. Warzywa pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

Krok 3 z 6

Na patelni roztop masło i podsmażaj cukinię, pieczarki oraz paprykę przez około 3 minuty. Do warzyw dodaj ugotowany makaron.

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

Krok 4 z 6

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

Krok 5 z 6

Sos boloński rozprowadź w 200 ml zimnej wody, a następnie zagotuj. Do sosu dodaj ser i wymieszaj.

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

Krok 6 z 6

Zapiekankę polej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 30 minut.

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek to danie, które na długo zagości w sercach miłośników kuchni śródziemnomorskiej. W przepisie na zapiekankę z cukinii, papryki i pieczarek nie może zabraknąć wyrazistego akcentu kulinarnego w postaci przyprawy Jarzynka WINIARY, która świetnie podkreśli smak wszystkich składników zapiekanki z cukinią. Makaronową zapiekankę z cukinii możesz podać z dodatkowym Sosem pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika