Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlać śmietanę, dodać starte na tarce ząbki czosnku, wszystko podgrzać na małym ogniu, aż się zagotuje.
Na patelni ułożyć boczek, smażyć 3-4 minuty z każdej strony.<br/>Piersi z kurczaka przekroić na pół i na mniejsze kawałki.<br/>Przełożyć do naczynia doprawić olejem, pieprzem i solą.
Na patelnię wlać olej i dodać masło. Kiedy masło się rozpuści włożyć kawałki kurczaka którego smażyć 2-3 minuty z każdej strony co jakiś czas mieszać.
Na patelni usmażyć pokrojone w ćwiartki pieczarki przyprawione solą.Do podsmażonych pieczarek dodać paprykę i olej rzepakowy.Całość smażyć, co jakiś czas mieszać.Następnie zalać śmietaną z czosnkiem.Mieszać i dodać podsmażonego kurczaka.
W dużym garnku ugotować makaron wstążki.Makaron przecedzić.Makaron przełożyć do sosu.Całość dokładnie wymieszać.
Wcześniej podsmażony boczek pokroić w poprzek.Makaron przełożyć do miski, posypać boczkiem i startym na tarce serem żółtym gouda.