Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
Dodaj do CookBook

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

(0)
2 godz 51 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JoannaJoannaJoanna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

7 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
7 
Udka z kurczaka
300  g
Pieczarki
150  g
Starty ser żółty
4  ząbków
Czosnek
1  szczypta
Sól ziołowa
1  szczypta
Biały pieprz
1  szczypta
Słodka papryka
4  łyżek
Bułka tarta
1  szczypta
Chili
40  g
Margaryna
trochę
Świeżo posiekana natka pietruszki
300  g
Mięso mielone
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.3 g
Wartość energetyczna
292.1 kcal
Tłuszcze
13 g
Białko
37.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami to pomysł na kurczaka faszerowanego pieczarkami, żółtym serem, mięsem mielonym i bułką tartą. Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami posypujemy papryką czerwoną, a także układamy na nich plasterki margaryny, która cudownie roztapia się podczas zapiekania. Jak podawać udka z farszem? Na przykład tradycyjnie, czyli z gotowanymi ziemniakami.

Przygotowanie

171 min
  • Krok 1

    10 min
    Udka filetujemy, wyjmujemy kość.
  • Krok 2

    10 min
    Smażymy pieczarki pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek, sól pieprz.
  • Krok 3

    10 min
    Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser. Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego.
  • Krok 4

    10 min
    Wyrabiamy farsz, dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka.
  • Krok 5

    10 min
    Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli, zalewamy wodą (tak 200 ml). Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach (spłynie podczas pieczenia).
  • Krok 6

    120 min
    Pieczemy w 200 stopniach, podlewając udka sosem, który nam powstanie w trakcie pieczenia. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę, aby nam się równomiernie upiekły.
  • Krok 7

    1 min
    Podajemy z ziemniakami.
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 1 z 7

Udka filetujemy, wyjmujemy kość.

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 2 z 7

Smażymy pieczarki pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek, sól pieprz.

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 3 z 7

Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser. Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego.

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 4 z 7

Wyrabiamy farsz, dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka.

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 5 z 7

Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli, zalewamy wodą (tak 200 ml). Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach (spłynie podczas pieczenia).

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 6 z 7

Pieczemy w 200 stopniach, podlewając udka sosem, który nam powstanie w trakcie pieczenia. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę, aby nam się równomiernie upiekły.

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 7 z 7

Podajemy z ziemniakami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

    Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

    30 min Łatwy
  • Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    45 min Łatwy
  • Bakłażany faszerowane kaszą jaglaną i mięsem mielonym

    Bakłażany faszerowane kaszą jaglaną i mięsem mielonym

    1 godz 55 min Łatwy
  • Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu