Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa z pieczonych pomidorów i czosnkiem
Zupa z pieczonych pomidorów i czosnkiem
Zupa z pieczonych pomidorów i czosnkiem
Zupa z pieczonych pomidorów i czosnkiem
Zupa z pieczonych pomidorów i czosnkiem
Zupa z pieczonych pomidorów i czosnkiem
Dodaj do CookBook

Zupa z pieczonych pomidorów i czosnkiem

(1)
1 godz 53 min
Średni
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
750  g
Pomidory
1.5  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
375  ml
Woda
4  ząbków
Czosnek
trochę
Oliwa z oliwek
2  gałązek
Tymianek
1  szczypta
Sól morska do doprawienia
1  szczypta
Cukier do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.9 g
Wartość energetyczna
82.3 kcal
Tłuszcze
2.2 g
Białko
3.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Gęsta kremowa zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów z czosnkiem i ziołami jest bezkonkurencyjna. Pieczone warzywa, także pomidory, nabierają niezwykłego smaku i aromatu, który później oddają zupie. Dlatego te zupy smakują tak pysznie. Na krem wybierzcie pomidory mięsiste, na przykład lima. Albo każde inne nadające się na przetwory, czyli takie, w których znajduje się więcej miąższu, a mniej pestek. Do pomidorów dodajcie czosnek, posypcie tymiankiem i… upieczcie! Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów nie wymaga wiele więcej pracy, więc delektujcie się jej wyjątkowym smakiem!

Czy to nie genialnie prosta i pyszna zupa? Zobacz też inne nasze przepisy na szybki obiad w formie zupy!

Zupa krem z kukurydzy – świeżej lub z puszki

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Przepis na gazpacho inne niż zwykle – zielone gazpacho

Lekka i szybka zupa z młodej kapusty

Prosta zupa z ciecierzycy z puszki

Szybki krupnik dla zabieganych

Zupy dla zabieganych, czyli top lista – szybkie zupy, które przygotujesz w 30 minut

Zobacz też

Zobacz Zupa pomidorowa krem z selerem naciowym i grzankami serowymi

Zobacz Zupa pomidorowa z passaty z lanymi kluskami

Zobacz Zupa krem ze świeżych pomidorów i papryki

Zobacz Zupa pomidorowa z jabłkiem i papryką

Przygotowanie

113 min
  • Krok 1

    8 min
    Pomidory myjemy, osuszamy, kroimy na połówki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    3 min
    Pomidory skrapiamy oliwą i oprószamy solą i pieprzem, obsypujemy listkami tymianku, a obok układamy ząbki czosnku.
  • Krok 3

    45 min
    Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 45 minut.
  • Krok 4

    40 min
    Odstawiamy pomidory do przestygnięcia, zdejmujemy z nich skórkę, przekładamy pomidory do garnka.
  • Krok 5

    3 min
    Z łupinek czosnku wyciskamy do garnka ich zawartość.
  • Krok 6

    10 min
    Podlewamy warzywa wywarem, dodajemy szczyptę soli, gotujemy ok. 10 minut.
  • Krok 7

    3 min
    Miksujemy zupę na krem, w razie konieczności doprawiamy jeszcze raz solą i szczyptą cukru.
  • Krok 8

    1 min
    Podajemy z listkami świeżego tymianku.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami – szybki i smaczny obiad

    Zupa pieczarkowa z ziemniakami – szybki i smaczny obiad

    1 godz 7 min Łatwy
  • Zupa koperkowa z makaronem

    Zupa koperkowa z makaronem

    35 min Łatwy
  • Zupa z boczniakami

    Zupa z boczniakami

    50 min Łatwy
  • Zupa z cieciorką

    Zupa z cieciorką

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu