
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł







Prosta zupa z ciecierzycy z puszki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Kiedy pora roku nie sprzyja, a w sklepach mniej jest świeżych warzyw, sprawdź nasze przepisy na zupy z mrożonych warzyw i z puszki:
Zupa meksykańska z kurczakiem i czekoladą
Tajska zupa z kukurydzy na mleku kokosowym
Zielona zupa z pora z fasolką szparagową, groszkiem i brokułami
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
6 minKrok 3
15 minKrok 4
3 minKrok 5
2 min
Krok 1 z 5
Cebulę i czosnek obrać, zeszklić na rozgrzanej oliwie.

Krok 2 z 5
Marchewkę i ziemniaki obrać. Marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę. Dodać z przyprawami (oprócz tymianku) do podsmażonej z czosnkiem cebuli. Delikatnie podsmażyć.

Krok 3 z 5
Przesmażone warzywa zalać ok. 700 ml wody, gotować aż wszystkie warzywa zmiękną.

Krok 4 z 5
Pod koniec gotowania do zupy z ciecierzycy dodać pomidory, cieciorkę oraz tymianek. Gotować jeszcze przez kilka minut.

Krok 5 z 5
Zupę z ciecierzycy doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0