Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

(8)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny Winiary
4 
Jajko
100  g
Serek topiony
3  łyżek
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.99 g
Węglowodany
2.14 g
Tłuszcze
17.2 g
Wartość energetyczna
195.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
20 minut – zaledwie tyle czasu wystarczy, żeby przygotować pyszną pastę jajeczną ze szczypiorkiem, która odmieni Wasze wspólne śniadania na zawsze! To znakomita alternatywa dla jajecznicy czy jajek podawanych na twardo, ale też dla klasycznych kanapek. Jeśli czujesz, że już pora spróbować czegoś nowego, przetestuj nasz przepis na pastę jajeczną z odrobiną majonezu i serka topionego. Te dwa składniki wydobędą smak jajek, zaś szczypiorek nada im nieco pikantnego posmaku.

Zacznij od ugotowania jajek. Po ostudzeniu obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój bardzo drobno. Dodaj jedną łyżkę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Posiekaj szczypiorek i dodaj do pasty. Na koniec dodaj także odrobinę serka topionego, dopraw całość solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem może być dobrą bazą do dalszych eksperymentów śniadaniowych. Sprawdź, jak będzie do niej pasować rzodkiewka lub świeży ogórek. Na pastę możesz ułożyć plaster ulubionej szynki.

Znakomicie sprawdzi się do świeżego pieczywa. Bułka pszenna lub żytnia będą z nią smakować jak nigdy. Ale jeśli wolisz wersję o mniejszej ilości kalorii, równie dobrze możesz wykorzystać chrupkie pieczywo. Dzieciakom na pewno posmakuje grzanka z pastą jajeczną. Po tej propozycji na pewno zechcecie wypróbować innych past do kanapek!

Pasta jajeczna z serem

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Prosta pasta jajeczna z majonezem

Kanapki z pastą jajeczną

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    13 min
    Ugotowane jajka obierz, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 2

    5 min
    Jajka połącz z majonezem, szczypiorkiem i serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 3

    2 min
    Podawaj ze świeżym pieczywem.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Krok 1 z 3

Ugotowane jajka obierz, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Krok 2 z 3

Jajka połącz z majonezem, szczypiorkiem i serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Krok 3 z 3

Podawaj ze świeżym pieczywem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Brunch
  • Dodatek
  • Jajka
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Śniadanie
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Zima
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem

    Sałatka warstwowa z tuńczykiem

    28 min Łatwy
  • Pasta jajeczna z serem

    Pasta jajeczna z serem

    20 min Łatwy
  • Prosta pasta jajeczna z majonezem

    Prosta pasta jajeczna z majonezem

    16 min Łatwy
  • Kanapki z pastą jajeczną

    Kanapki z pastą jajeczną

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu