Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
100 g
Serek topiony
3 łyżek
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
195.5 kcal
Białko
7.99 g
Węglowodany
2.14 g
Tłuszcze
17.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
13 min
Ugotowane jajka obierz, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
Jajka połącz z majonezem, szczypiorkiem i serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
2 min
Podawaj ze świeżym pieczywem.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Krok 1 z 3

Ugotowane jajka obierz, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Krok 2 z 3

Jajka połącz z majonezem, szczypiorkiem i serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Krok 3 z 3

Podawaj ze świeżym pieczywem.

20 minut – zaledwie tyle czasu wystarczy, żeby przygotować pyszną pastę jajeczną ze szczypiorkiem, która odmieni Wasze wspólne śniadania na zawsze! To znakomita alternatywa dla jajecznicy czy jajek podawanych na twardo, ale też dla klasycznych kanapek. Jeśli czujesz, że już pora spróbować czegoś nowego, przetestuj nasz przepis na pastę jajeczną z odrobiną majonezu i serka topionego. Te dwa składniki wydobędą smak jajek, zaś szczypiorek nada im nieco pikantnego posmaku.

Zacznij od ugotowania jajek. Po ostudzeniu obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój bardzo drobno. Dodaj jedną łyżkę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Posiekaj szczypiorek i dodaj do pasty. Na koniec dodaj także odrobinę serka topionego, dopraw całość solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem może być dobrą bazą do dalszych eksperymentów śniadaniowych. Sprawdź, jak będzie do niej pasować rzodkiewka lub świeży ogórek. Na pastę możesz ułożyć plaster ulubionej szynki.

Znakomicie sprawdzi się do świeżego pieczywa. Bułka pszenna lub żytnia będą z nią smakować jak nigdy. Ale jeśli wolisz wersję o mniejszej ilości kalorii, równie dobrze możesz wykorzystać chrupkie pieczywo. Dzieciakom na pewno posmakuje grzanka z pastą jajeczną. Po tej propozycji na pewno zechcecie wypróbować innych past do kanapek!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika