Kanapki z pastą jajeczną
20min
Łatwy
3 łyżek
4
Jajko gotowane na twardo
10
Zielone oliwki
3 łyżek
Kapary
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
4 plastrów
Chleb pełnoziarnisty
1 trochę
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
10.87 g
Węglowodany
15.99 g
Tłuszcze
22.57 g
Wartość energetyczna
311.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Jajka obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
5 min
Oliwki i kapary pokrój drobno.
Krok 3
5 min
Jajka, oliwki i kapary wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Chleb pokrój w trójkąty i nałóż na nie pastę.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki.
Kanapki z pastą jajeczną sprawdzą się na pożywne domowe śniadanie lub kolację. Pełnoziarniste pieczywo świetnie komponuje się z pastą z jaj na twardo, oliwek i kaparów, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Kanapki dekorujemy natką lub koperkiem i podajemy na liściach sałaty. Kto lubi, może sobie na swoją kanapkę położyć plaster pomidora.
Komentarze 0