Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapki z pastą jajeczną

(3)
20min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko gotowane na twardo
10 
Zielone oliwki
3  łyżek
Kapary
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
4  plastrów
Chleb pełnoziarnisty
trochę
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.9 g
Węglowodany
15.99 g
Tłuszcze
21.79 g
Wartość energetyczna
304.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Jajka obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
5 min
Oliwki i kapary pokrój drobno.
Krok 3
5 min
Jajka, oliwki i kapary wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Chleb pokrój w trójkąty i nałóż na nie pastę.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki.
Kanapki z pastą jajeczną

Krok 1 z 5

Jajka obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Kanapki z pastą jajeczną

Krok 2 z 5

Oliwki i kapary pokrój drobno.

Kanapki z pastą jajeczną

Krok 3 z 5

Jajka, oliwki i kapary wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

Kanapki z pastą jajeczną

Krok 4 z 5

Chleb pokrój w trójkąty i nałóż na nie pastę.

Kanapki z pastą jajeczną

Krok 5 z 5

Udekoruj natką pietruszki.

Kanapki z pastą jajeczną sprawdzą się na pożywne domowe śniadanie lub kolację. Pełnoziarniste pieczywo świetnie komponuje się z pastą z jaj na twardo, oliwek i kaparów, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Kanapki dekorujemy natką lub koperkiem i podajemy na liściach sałaty. Kto lubi, może sobie na swoją kanapkę położyć plaster pomidora.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

3.0 z 5
3
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
00
22
00
00
11
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 04/27/2021 - 12:58 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 04/27/2021 - 12:58 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 1 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 03/05/2021 - 18:54 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha