Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kanapki z pastą jajeczną sprawdzą się na pożywne domowe śniadanie lub kolację. Pełnoziarniste pieczywo świetnie komponuje się z pastą z jaj na twardo, oliwek i kaparów, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Kanapki dekorujemy natką lub koperkiem i podajemy na liściach sałaty. Kto lubi, może sobie na swoją kanapkę położyć plaster pomidora.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Jajka obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
5 min
Oliwki i kapary pokrój drobno.
Krok 3
5 min
Jajka, oliwki i kapary wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Chleb pokrój w trójkąty i nałóż na nie pastę.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Jajka obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
z
5
Oliwki i kapary pokrój drobno.
Krok 3
z
5
Jajka, oliwki i kapary wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
z
5
Chleb pokrój w trójkąty i nałóż na nie pastę.
Krok 5
z
5
Udekoruj natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0