Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ozdobne kanapki z salami i oliwkami oraz sałatą swój wyjątkowy smak zawdzięczają kremowej paście z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i chrzanu z aromatyczną nutką świeżego czosnku. Dekorację z oliwek możemy umocować wykorzystując wykałaczki, którymi spinamy kanapki pokrojone w trójkąciki.
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Oliwki drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj, dodaj Majonez i chrzan. Dopraw pieprzem.
Krok 2
5 min
Kromki chleba posmaruj pastą, na dwóch rozłóż plastry salami i sałatę.
Krok 3
5 min
Ułóż kanapki z salami na siebie i przykryj chlebem z masą do dołu, dociśnij, zetnij brzegi, zepnij wykałaczkami w rogach i przekrój na cztery porcje.
Krok 4
1 min
Udekoruj oliwkami.
Krok 1
z
4
Oliwki drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj, dodaj Majonez i chrzan. Dopraw pieprzem.
Krok 2
z
4
Kromki chleba posmaruj pastą, na dwóch rozłóż plastry salami i sałatę.
Krok 3
z
4
Ułóż kanapki z salami na siebie i przykryj chlebem z masą do dołu, dociśnij, zetnij brzegi, zepnij wykałaczkami w rogach i przekrój na cztery porcje.
Krok 4
z
4
Udekoruj oliwkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0