
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł







Krem z zielonego groszku z mlekiem kokosowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Jedni uwielbiają kolendrę, inni uważają ją za niejadalną. Jeśli należysz do pierwszej grupy, koniecznie sprawdź nasze przepisy na zupy z kolendrą!
Rozgrzewający krem z pomidorów z imbirem i kolendrą
Na walentynki: Rozgrzewający krem pomidorowy na pieczonych warzywach
Krem z marchwi i fenkułu
Zupa Phở – czyli wietnamski rosół
Gazpacho andaluzyjskie na gorące dni
Tajska zupa z kukurydzy na mleku kokosowym
Marokańska zupa harira
Zupa tex-mex
Indyjska zupa gulaszowa z jagnięciną
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
2 minKrok 3
2 minKrok 4
8 minKrok 5
2 minKrok 6
3 minKrok 7
1 min
Krok 1 z 7
Szalotki pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju kokosowym.

Krok 2 z 7
Świeżą kolendrę posiekać.

Krok 3 z 7
W dużym garnku umieścić groszek, liście kafiru, starty na tarce imbir. Dodać szalotki i zalać bulionem.

Krok 4 z 7
Całość gotować przez kilka minut aż groszek zmięknie i aromaty się połączą.

Krok 5 z 7
Do zupy dolać mleko kokosowe, sok z limonki. Dosypać posiekaną kolendrę (zostawiając odrobinę do dekoracji) oraz szczyptę chilli.

Krok 6 z 7
Całość zmiksować na gładki krem.

Krok 7 z 7
Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać udekorowaną kolendrą.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0