Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa krem z zielonego groszku w orientalnej odsłonie! Groszek – jako składnik bazowy – w połączeniu z nieco egzotycznymi przyprawami nabiera zupełnie nowego wymiaru smakowego. Jego słodycz przełamuje sok z limonki, a charakteru nadają imbir i szczypta chilli. Mleko kokosowe sprawia, że zupa krem staje się aksamitna! Dorzućcie jeszcze garść świeżej kolendry, nie pożałujecie!
Jedni uwielbiają kolendrę, inni uważają ją za niejadalną. Jeśli należysz do pierwszej grupy, koniecznie sprawdź nasze przepisy na zupy z kolendrą!
Szalotki pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju kokosowym.
Krok 2
2 min
Świeżą kolendrę posiekać.
Krok 3
2 min
W dużym garnku umieścić groszek, liście kafiru, starty na tarce imbir. Dodać szalotki i zalać bulionem.
Krok 4
8 min
Całość gotować przez kilka minut aż groszek zmięknie i aromaty się połączą.
Krok 5
2 min
Do zupy dolać mleko kokosowe, sok z limonki. Dosypać posiekaną kolendrę (zostawiając odrobinę do dekoracji) oraz szczyptę chilli.
Krok 6
3 min
Całość zmiksować na gładki krem.
Krok 7
1 min
Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać udekorowaną kolendrą.
Krok 1
z
7
Szalotki pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju kokosowym.
Krok 2
z
7
Świeżą kolendrę posiekać.
Krok 3
z
7
W dużym garnku umieścić groszek, liście kafiru, starty na tarce imbir. Dodać szalotki i zalać bulionem.
Krok 4
z
7
Całość gotować przez kilka minut aż groszek zmięknie i aromaty się połączą.
Krok 5
z
7
Do zupy dolać mleko kokosowe, sok z limonki. Dosypać posiekaną kolendrę (zostawiając odrobinę do dekoracji) oraz szczyptę chilli.
Krok 6
z
7
Całość zmiksować na gładki krem.
Krok 7
z
7
Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać udekorowaną kolendrą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0