Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso i obrane warzywa kroimy w bardzo drobną kostkę (około 1 cm).
Rozgrzewamy olej na dwóch patelniach i smażymy osobno mięso i pokrojone warzywa (marchew, pietruszkę, seler, kalafior i fasolkę ). Mięso i warzywa smażymy aż się przyrumienią.
Do garnka wlewamy odrobinę oleju (1 niecała łyżeczka) i wrzucamy gwiazdkę anyżową i laskę waniliową. Smażymy około 5 minut.
Dodajemy przygotowane wcześniej mięso i warzywa oraz wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.
Zalewamy sokiem pomidorowym i wodą. Gotujemy na średnim ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie (około 30 minut).
Pod koniec gotowania zupę gulaszową doprawiamy do smaku solą i cukrem, i w razie potrzeby dodajemy nieco więcej chili pieprzu cayenne.
Listki kolendry drobno siekamy i dorzucamy do zupy gulaszowej, część kolendry zostawiając do dekoracji.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0