Tatar z łososia

Oceń ten przepis!

4/5 4 64 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 64 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę, posiekaj. Wlej olej i sok z cytryny.
  2. Dopraw Przyprawą MAGGI, solą i pieprzem do smaku.
  3. Uformuj 4 kulki, ułóż na talerzyku i spłaszcz z góry nożem tworząc kratkę.
  4. Szalotki i ogórki pokrój w drobną kostkę i połóż wokół tatara.
  5. Tatara podawaj udekorowanego koperkiem i kaparami.

Opis przepisu:

Zamiast japońskiego sushi czy sashimi – polski tatar z... łososia ;) Posiekaną drobno rybę doprawiamy cytryną, olejem i przyprawą MAGGI, a dalej postępujemy tradycyjnie: siekamy szalotkę i ogórka kiszonego, układamy wszystko na talerzyku i dekorujemy piórkami koperku oraz kaparami. Tatar z łososia pysznie smakuje z chrupiącą bagietką i listkami sałaty lodowej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?