Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinie, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Doprawiamy solą, pieprzem, kozieradką i suszonym tymiankiem. Całość skrapiamy olejem roślinnym i dokładnie mieszamy tak aby przyprawy i olej w miarę równomiernie były rozprowadzone na składnikach.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 25 minut.
Po upieczeniu przekładamy całość do garnka i zalewamy zimnym bulionem. Gotujemy około 15 minut.
Gotową zupę skrapiamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.
Miksujemy blenderem na gładką masę i zabielamy śmietaną.
Podajemy z świeżym tymiankiem i plasterkami sera pleśniowego z koziego mleka.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0