Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa serowa z łososiem i pomidorami jest aromatyczna i aksamitna, najpyszniej smakuje w jesienne chłody, kiedy potrzebujemy czegoś co nie tylko zaspokoi głód, ale też przyjemnie rozgrzeje. Połączenie intensywnego smaku wędzonego łososia i dwóch rodzajów sera – żółtego (np. cheddar, jeśli chcecie dodać zupie jeszcze więcej wyrazistości) i topionego – sprawiają, że taka zupa serowa smakuje odrobinę nietypowo, ale pysznie!
Zupa serowa z łososiem jest kaloryczna i idealnie sycąca – bo taka musi być dobra zupa serowa. Ale zawsze można zjeść jej mniej… o ile uda się Wam powstrzymać przed poproszeniem o dokładkę!
Zupa z łososiem zawsze smakuje trochę inaczej – a na pewno pysznie! Zobacz inne przepisy:
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Krok 2
8 min
Na maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pomidory, chwilę smażymy.
Krok 3
8 min
Wywar zagotowujemy, dodajemy do niego starty na tarce o grubych oczkach cheddar (łyżkę startego sera odkładamy do posypania zupy na talerzach) i serek topiony, lekko podgrzewamy, blendujemy na gładki krem.
Krok 4
4 min
Dodajemy do zupy podsmażone pomidory z cebulą, mieszamy. Doprawiamy zupę solą, pieprzem i oregano.
Krok 5
2 min
Podajemy z kawałkami wędzonego łososia, posypujemy świeżo posiekanym koperkiem i startym cheddarem
Krok 1
z
5
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Krok 2
z
5
Na maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pomidory, chwilę smażymy.
Krok 3
z
5
Wywar zagotowujemy, dodajemy do niego starty na tarce o grubych oczkach cheddar (łyżkę startego sera odkładamy do posypania zupy na talerzach) i serek topiony, lekko podgrzewamy, blendujemy na gładki krem.
Krok 4
z
5
Dodajemy do zupy podsmażone pomidory z cebulą, mieszamy. Doprawiamy zupę solą, pieprzem i oregano.
Krok 5
z
5
Podajemy z kawałkami wędzonego łososia, posypujemy świeżo posiekanym koperkiem i startym cheddarem
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0