Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj bulion, powinien być gorący. Doprowadź go do wrzenia i trzymaj na małym ogniu.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, marchewkę i korzeń pietruszki obierz, następnie pokrój na talarki.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Następnie wrzuć marchew i pietruszkę. Podsmażaj dalej przez około 5 minut.
Ziemniaki pokrój w kostkę, kapustę poszatkuj. Do wywaru dorzuć ziemniaki i zagotuj. Następnie dodaj kapustę.
Do garnka dodaj zawartość patelni i opakowanie Barszczu-koncentratu z przyprawami Winiary. Dopraw: liściem laurowym, ziarnami ziela angielskiego i ziarenkami pieprzu.
Całość gotuj przez ok. 15 minut.
Na koniec dodaj do zupy buraczkowej przeciśnięty czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zupę buraczkową możesz podać z kleksem śmietany, posypaną świeżym koperkiem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0