Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraczki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na gotujący się wywar.
Marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, oddajemy do garnka z buraczkami.
Dodajemy do garnka z zupą pokrojone w kostkę ziemniaki, ząbki czosnku w łupinkach oraz świeże zioła i por związane nicią przeznaczoną do celów kulinarnych (zioła można też związać liściem pora).
Doprawiamy zupę solą, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie. Gotujemy zupę do miękkości warzyw.
Wyciągamy z zupy zioła, ząbki czosnku, ziele angielskie i listek laurowy.
Ugotowaną zupę buraczkową zakwaszamy odrobiną kwasku cytrynowego, można też doprawić zupę cukrem, gdyby buraczki były mało słodkie.
Śmietanę hartujemy odrobiną gorącej zupy, dodajemy do garnka, mieszamy.
Zupę buraczkową podajemy posypaną świeżo posiekaną natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0